Να δώσει «κοινωνικό μέρισμα» από το πλεόνασμα εξετάζει για τον Νοέμβριο η κυβέρνηση!

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθούν 823 εκ. ευρώ σε φτωχές οικογένειες

Σκέψεις για  να δοθεί μέσα στο Νοέμβριο το μέρισμα απο την  υπέρβαση του πλεονάσματος κάνει η κυβέρνηση, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης,  μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μετέδωσε η Ειρήνη Σαββοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  ο κ. Χουλιαράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα 823 εκ. ευρώ να δοθούν νωρίτερα,  ακόμη και μέσα στο Νοέμβριο, όχι ως 13η σύνταξη όπως έγινε πέρυσι, αλλά σε φτωχές οικογένειες με κριτήρια όπως: Τον αριθμό  των παιδιών, τα άνεργα μέλη και τα εισοδήματα.

Μελετάται επίσης  το μέτρο των 300 εκ. ευρώ που αφορούν σε δράσεις για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, να εχει μόνιμο χαρακτήρα.  

 Όσο αφορά στο επίδομα  πετρελαίου θέρμανσης, θέμα που έβαλαν κυρίως οι βουλευτές ορεινών περιοχών, δεν αποκλείεται να υπάρξει επανεξέταση των κριτηρίων και των περιοχών που δίνεται.   Όμως όλα αυτά θα πρέπει να έχουν την έγκριση των θεσμών, καθώς η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει πως το πλεόνασμα πρέπει να πάει για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την μείωση της φορολογίας.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top