Οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη στην ελληνική έκδοση του βιβλίου «Ανίκητοι Ηττημένοι»

Η νέα εκδοχή για τις ηχογραφήσεις αξιωματούχων της ΕΕ και τι απαντά για το Grexit

Στις 832 σελίδες του βιβλίου του «Ανίκητοι Ηττημένοι»  ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει ένα βήμα παραπάνω στο θρίλερ της καταγραφής  των συνομιλιών του με τους Ευρωπαίους πρωταγωνιστές. Πέρα από τις ηχογραφήσεις που έκανε ο ίδιος στα Eurogroup , η σύζυγος του Δανάη Στράτου κατέγραφε και όσες συνομιλίες έκανε από το σπίτι. 

Διαβάστε ακόμη: Βαρουφάκης: Εγώ ηχογραφούσα και η Δανάη βιντεοσκοπούσε τις συνομιλίες μου

«Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές) και σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας…» εξομολογείται ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι οι ηχογραφήσεις του δεν αφορούσαν συνομιλίες με συντρόφους του, απαντώντας έτσι στο αν έχει καταγράψει κρίσιμες στιγμές από τους διαλόγου του με συναδέλφους του.

Ο πρώην υπουργός ξανάγραψε σχεδόν από την αρχή το βιβλίο του «Ενήλικοι στο δωμάτιο» για τις ανάγκες της ελληνικής έκδοσης. Ο νέος τίτλος είναι «Aνίκητοι Ηττημένοι» , για μια ελληνική άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Γ. Βαρουφάκης στο πόνημά  του επανέρχεται και στο θέμα του Grexit, για το οποίο γράφει:  «Tι θα ήταν καλύτερο τον Ιούλιο του 2015; Ένα Grexit, το οποίο δεν θέλαμε; Ή το 3ο μνημόνιο, εναντίον του οποίου εξεγερθήκαμε; Η απάντηση απλή: Το Grexit!».

«Το κόστος θα ήταν μεγάλο»  παραδέχεται  ο Γιάνης Βαρουφάκης,  αλλά συμπληρώνει ότι προειδοποιούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ήταν προτιμότερο από ένα τρίτο μνημόνιο που τελικά υπέγραψε ο πρωθυπουργός.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top