«Μάχη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για Ελληνικό και ΚΑΣ

Φλαμπουράρης: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες – Κικίλιας: Ας το καταλάβει ο Τσίπρας πως δεν διατάσσεται η ανάπτυξη

«Μάχη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για Ελληνικό και ΚΑΣ

«Για μια ακόμη φορά οι “Κασσάνδρες” διαψεύστηκαν» αναφέρει ο Αλέκος Φλαμπουράρης σχολιάζοντας το θέμα με την επένδυση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. 

Όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, «η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει».

Διαβάστε ακόμη: ΚΑΣ για Ελληνικό: Αρχαιολογικός χώρος 280 στρεμμάτων - Ικανοποιημένοι οι αρχαιολόγοι

«Το δρόμο άνοιξαν:

α) η προχθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ενστάσεων ότι δεν αποτελούν δασική έκταση τα 37 στρέμματα και

β) η έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με τον χαρακτηρισμό ως αρχαιολογικού χώρου ενός μικρού τμήματος μόλις 280 στρεμμάτων, επί συνόλου 6.500» καταλήγει ο κ. Φλαμπουράρης.

Κικίλιας: Ας το καταλάβει ο Τσίπρας πως δεν διατάσσεται η ανάπτυξη

«Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης και στο θέμα της συμφωνημένης επένδυσης του Ελληνικού συνεχίζονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή το Βασίλης Κικίλιας.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κάνει λόγο για μία επένδυση «που στοχοποιήθηκε και πολεμήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και τις συνιστώσες του, παρά το γεγονός ότι δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να καταλάβει ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Να συνειδητοποιήσει ότι, με τη λογική του, ούτε επενδύσεις μπορούν να γίνουν, ούτε ο πολιτιστικός μας πλούτος να προστατευτεί αποτελεσματικά. Δεν μπορούμε να πάμε μακριά με αυτά τα μυαλά. Οι επενδύσεις απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως ασφάλεια Δικαίου για να προχωρήσουν» προσθέτει ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη: Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για την απόφαση του ΚΑΣ

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της ΝΔ καλεί το Μαξίμου να σταματήσει να υπονομεύει το έργο: «Η χθεσινή απόφαση του Κ.Α.Σ., η σύνθεση του οποίου αποτελεί επιλογή της Κυβέρνησης, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης. Στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να πράξει τα αυτονόητα. Να τιμήσει τις δεσμεύσεις της και να σταματήσει να υπονομεύει με τις επιλογές της την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για την Αττική και για ολόκληρη την Ελλάδα».

Ποτάμι: Όχι άλλες καθυστερήσεις στο Ελληνικό

«Το Ελληνικό λειτουργούσε ως αεροδρόμιο επί δεκαετίες. Είναι αναξιοποίητο εδώ και 15 χρόνια. Και τους τελευταίους μήνες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αδελφών κομμάτων θυμήθηκαν ότι είναι αρχαιολογικός χώρος και πιέζουν από μέσα και από έξω το ΚΑΣ για να μπλοκάρουν την επένδυση» τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωση του για το θέμα.

«Εχθές το πέτυχαν. Η απόφαση του ΚΑΣ θέτει την επένδυση υπό αμφισβήτηση. Η προστασία των αρχαίων που μπορεί να βρεθούν είναι αυτονόητη. Αυτό όμως πρέπει να επιτευχθεί παράλληλα με την πρόοδο των εργασιών, όπως γίνεται πάντα με τα μεγάλα έργα (πχ. Μετρό)» προσθέτει η Σεβαστουπόλεως και καταλήγει: «Η κυβέρνηση οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Να μην κλείνει το μάτι στις αναβολές και στις αναταραχές. Να μην ναυαγήσει και αυτή η μεγάλη επένδυση λόγω ιδεοληψιών και γραφειοκρατίας».

Λοβέρδος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει να μπει μπουλντόζα επί θητείας του

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποφύγει να μπει μπουλντόζα στην επένδυση τουλάχιστον στη δική του θητεία» είπε, εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι η απόφαση του ΚΑΣ «θολώνει και πάλι το τοπίο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «χρυσό μετάλλιο κωλοτούμπας» λέγοντας πως ο κ. Πιτσιόρλας πριν δύο χρόνια ως επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ έλεγε ότι υπογράφηκε η σύμβαση αλλά «μετά από δύο χρόνια τα πράγματα παραμένουν ίδια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top