Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα ξενοδοχεία: Σαρωτικοί έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Σαρωτικοί έλεγχοι για τη φοροδιαφυγή στα ξενοδοχεια

Εντατικούς ελέγχους στα ξενοδοχεία προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2017 τόσο από τις ΔΟΥ όσο και από την Υπηρεσία Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

Αυτό προκύπτει από απάντηση της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού της Α.Α.Δ.Ε. σε έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή σε ερώτηση βουλευτή σχετικά με τους ελέγχους που προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομικών στα ξενοδοχεία, το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Α.Α.Δ.Ε. για το έτος 2017 έχει τις εξής στόχοι και δράσεις:

Έρευνα συμμόρφωσης κλάδων παροχής υπηρεσιών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Παρακολούθηση και αξιολόγηση αποτελεσμάτων διενέργειας μερικών φορολογικών ελέγχων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τις οποίες εντοπίστηκαν ενδείξεις φοροδιαφυγής κατόπιν διαδικτυακής έρευνας.

Ανάπτυξη μελέτης αξιολόγησης κινδύνων με σκοπό τη στόχευση και διενέργεια ελέγχων σε επιχειρήσεις που υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά τη θερινή περίοδο.

Διενέργεια τουλάχιστον 35.000 μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Δ.Ο.Υ., με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 15% αυτών.

Διενέργεια τουλάχιστον 5.000 εμφανών ελέγχων και ελέγχων διακίνησης από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Διενέργεια τουλάχιστον 4.000 στοχευμένων μερικών επιτόπιων ελέγχων από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε., με εντοπισμό παραβατικότητας τουλάχιστον στο 42% αυτών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, προγραμματίζονται ειδικές δράσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Α.Α.Δ.Ε. για το έτος 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top