Συνάντηση Παυλόπουλου με τον Σέρβο ομόλογό του στο Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλους τους γείτονες μας

Μηνύματα σε Άγκυρα, Σκόπια και Τίρανα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον Σέρβο ομόλογό του.

Οι Πρόεδροι Ελλάδας και Σερβίας επιθεωρούν το στρατιωτικό άγημα στο Βελιγράδι, υπό τους ήχους των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.

Λίγο αργότερα, μπροστά στο Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο κ. Παυλόπουλος έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα σε όλους τους γείτονες μας.

Αρχικά, προς την Άγκυρα: «Κάθε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα.  Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί, μέσω της  αμφισβήτησης των συνόρων της Ελλάδας, και στην αμφισβήτηση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ηχηρό μήνυμα και προς τα Σκόπια: «Όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής  παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Προειδοποίηση και προς τα Τίρανα: «Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά και στις τελευταίες αποσχιστικές τάσεις που παρατηρούνται στην Ευρώπη. «Να θυμόμαστε επίσης, σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που είδαμε χθες στην Καταλονία, τι άλλα προηγούμενα μπορεί να δημιουργηθούν για την Ευρώπη.  Και κατά πόσο τα προηγούμενα αυτά είναι συμβατά με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι συμβατά με την πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top