Aποκαλυπτικά πορίσματα: Δόθηκαν παράνομα 2.300 επικουρικές συντάξεις

Οι συντάξεις αυτές εκδόθηκαν και πληρώθηκαν από το 2015 και μετά χωρίς να εφαρμοστεί ο νέος νόμος

Σχεδόν 2μιση χιλιάδες επικουρικές συντάξεις δόθηκαν παράνομα όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, τα οποία φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συντάξεις αυτές εκδόθηκαν και πληρώθηκαν από το 2015 και μετά χωρίς να εφαρμοστεί ο νέος νόμος με τον δυσμενέστερο τρόπο υπολογισμού, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν τηρήθηκε ο νέος νόμος που απαγορεύει την καταβολή σύνταξης όταν ο ασφαλισμένος δεν έχει συμπληρώσει το προβλεπόμενο όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Οι ελεγκτές ζητούν να επιστρέψουν τα λεφτά οι συνταξιούχοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συντάξεις δόθηκαν σε ασφαλισμένους σε ΕΡΤ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Δημόσιο, παρακάπτοντας τη λίστα των 126.000 δικαιούχων που βρίσκονται σε αναμονή ακόμα και για 5 χρόνια περιμένοντας να λάβουν την επικουρική τους σύνταξη.

Το STAR επικοινώνησε με τη διοίκηση του Ενιαίου Επικουρικού Ταμείου σχετικά με αυτά τα δύο πορίσματα που ήρθαν στη δημοσιότητα, όμως εμμένει ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση και ότι αύριο θα δημοσιοποιήσει έγγραφα που θα το αποδεικνύουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top