Στα «μανταλάκια» οι μεγαλοοφειλέτες του ΕΦΚΑ αν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους!

Έχουν διορία έως τις 30 Νοεμβρίου

Έχουν διορία  έως τις 30 Νοεμβρίου να ρυθμίσουν την οφειλή τους οι μεγαλοοφειλέτες του ΕΦΚΑ, διαφορετικά θα δουν το όνομά τους δημοσιοποιημένο. Αυτό ουσιαστικά αφορά όλους όσοι έχουν οφειλή στα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ!

Αρχικά το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών θα στέλνει ηλεκτρονικά μήνυμα στον οφειλέτη, θα τον ενημερώνει για τη ληξιπρόθεσμη οφειλή του. Θα τον καλεί να την ρυθμίσει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το όνομά του θα δημοσιοποιείται στη σχετική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο ΚΕΑΟ.

Το 50% των οφειλών προέρχεται από 18.146 μεγαλοοφειλέτες, με χρέη άνω των 150.000 ευρώ έκαστος ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των εταιριών που οφείλουν αυτά τα ποσά έχουν πλέον κλείσει, οπότε υπάρχει ένα ερωτηματικό για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι οφειλέτες πρέπει να σπεύσουν να μπουν σε ρύθμιση καθώς κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή των 12 δόσεων. Βέβαια η τρόικα εξετάζει αυτές τις ημέρες αναλυτικά την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 120 δόσεων  για οφειλές έως 20 χιλιάδες ευρώ καθώς υπάρχουν σημεία στα οποία διαφωνεί με το υπουργείο Εργασίας-- και μόνο αν υπάρξει η οριστική έγκριση της τρόικας τότε  η ρύθμιση θα βγει στον αέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top