Επιχείρηση «κατευνασμός» από τον Σπίρτζη: Αποκλειστικές δηλώσεις στο Star για τo taxibeat και τις αντιδράσεις

Αλλαγή στη διατύπωση για της ηλεκτρονικές πλατφόρμες - Νέα ενημέρωση 08:00

O  υπουργός  Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης επεσήμανε και επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις ότι το νέο νομοσχέδιο  θα δημιουργήσει προβλήματα σε θέματα που αφορούν διαδικτυακές πλατφόρμες στα ταξί.

«Κανείς δεν έχει να φοβάται τίποτε. Το πρόβλημα ειναι με αυτές τις συγκεκριμένες εταιρίες και αυτό θα πρέπει να καταπολεμήσουμε. Άλλωστε το νομοσχέδιο δεν ειναι έτοιμο. Μια συζήτηση απλά εχει γίνει και τίποτε παραπάνω» διαβεβαίωσε ο Υπουργός Μεταφορών σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο Star.

Ο εκπρόσωπος της Τaxibeat μιλά για στραγγαλισμό της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. «Έχουμε μια πλατφόρμα η οποία λειτουργεί με παραδειγματικό τρόπο,  γρήγορα, καινοτόμα και αυξάνουμε την πελατεία μας όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους οδηγούς και τους πελάτες» δήλωσε ο Νίκος Δανδράκης.  

Η υπόθεση όμως αυτή αναδεικνύει το καθεστώς οπισθοδρόμησης που επικρατεί στον χώρο των ταξί.

Η άδεια ταξί δίνεται για 25 χρόνια, καινούρια άδεια βγαίνει μόνο αν υπάρξει θάνατος  κατόχου η πώληση, ενώ φυσικά πρόβλημα μεγάλο ειναι το τι γίνεται στα κοσμοπολίτικα νησιά το καλοκαίρι με τον τουρισμό.

Ο αριθμός των άδειων για τα ταξί υπολογίζεται μέσω ενός αλγορίθμου ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε περιοχής. Για πολλά όμως απο τα κοσμοπολίτικα νησιά μας όπως η Μύκονος η Σαντορίνη και η Ρόδος,  δεν υπάρχει καμιά μέριμνα παρότι το καλοκαίρι ο πληθυσμός δεκαπλασιάζεται. .

Ήδη ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζητά αλλαγή του καθεστώτος. «Να υπάρξει νέο καθεστώς για τα νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και να ειναι κάτω απο την Περιφέρεια» ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Ελλάδος Γιώργος Χατζημάρκος.

Το ζήτημα προκαλεί και πολιτικές αντιδράσεις. «Η κυβέρνηση να μην δημιουργεί προβλήματα στις νέες τεχνολογίες και τεχνογνωσίες» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «κυβέρνηση του αραμπά που ξαναχτυπά».

Δείτε στο βίντεο του ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top