Τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου με πληρωμές - ΕΝΦΙΑ, φόρος ειδοδήματος και δόσεις πρέπει να καταβληθούν σήμερα

Επιπλέον, περισσότερες από 250.000 εταιρείες θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2016

Τελευταία εργάσιμη του Σεπτεμβρίου με πληρωμές - ΕΝΦΙΑ, φόρος ειδοδήματος και δόσεις πρέπει να καταβληθούν σήμερα

Tελευταία ημέρα σήμερα για εκατομμύρια φορολογούμενους που καλούνται να πληρώσουν τη β’ δόση του φόρου εισοδήματος και την α’ δόση του ΕΝΦΙΑ στην Εφορία, συνολικό ποσό ύψους 2,5 δις ευρώ.

Επιπλέον, περισσότερες από 250.000 εταιρείες θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2016, η οποία ανέρχεται σε ένα ποσό της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Μέχρι την Παρασκευή οι δόσεις φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ - «Προσοχή σε όσους έχουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων»

Αναλυτικά οι φορολογούμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να πληρώσουν σήμερα:

την 1η από τις 5 δόσεις ΕΝΦΙΑ

τη 2η από τις 3 δόσεις του φόρου εισοδήματος

δόσεις χρεών παρελθόντων ετών στην εφορία

Το ΥΠΟΙΚ περιμένει 300 εκατ. ευρώ. Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος, όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση θα πρέπει σήμερα να πληρώσουν και τη σχετική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποια από τις δόσεις βγει ληξιπρόθεσμη τότε θα γίνει απαιτητό όλο το χρέος.

Ο Σεπτέμβριος είναι σημαντικός μήνας για τα έσοδα του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, η απόκλιση έναντι του στόχου ήταν 1,7 δισ. ευρώ.

Από τον ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει φέτος τουλάχιστον 2,65 δισ. ευρώ. Από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων τα προσδοκώμενα έσοδα βάσει των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ανέρχονται σε 3,8 δισ. ευρώ.

Πάντως, για όσους φορολογούμενους δεν μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα μία ή περισσότερες δόσεις των οφειλών τους προς το Δημόσιο να τις ρυθμίσουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιους τόκους 5%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top