Κ. Μακρή: Μεγάλη πληγή για την Ελλάδα η διαρροή "μυαλών"

Ένα μαρτύριο για την χώρα που δεν λέει να τελειώσει

 

Στο μαρτύριο που δεν λέει να τελειώσει, της «διαρροής μυαλών» από την Ελλάδα στο εξωτερικό,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα. 

Η Κ. Μακρή ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής αρχής που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα,  ακόμη 15.000 Έλληνες έφυγαν στο πρώτο οκτάμηνο του έτους μόνο για την Βρετανία.

«15% περισσότεροι απο το 2016. Και είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε τέτοια φυγή. Η Ιταλία που ειναι δεύτερη είχε αύξηση μόλις 2%» τόνισε η Κ. Μακρή.

Δεν ειναι μόνο ότι η χώρα χάνει πολύ καλά μυαλά,  είναι και ο οικονομικός αντίκτυπος που εχει αυτό.  Ένας φοιτητής Ιατρικής π.χ. κοστίζει   12.000 ευρώ που επί 7 χρόνια σπουδών ισοδυναμεί με κόστος σπουδών  84.000 ευρώ.

«Σκεφτείτε ότι έφυγαν 16.000 μέσα στην τετραετία. για πόσα εκατομμύρια ευρώ απώλεια μιλάμε;» αναρωτήθηκε η Κ. Μακρή, που επικαλέσθηκε  και την έρευνα της Endeavor Greece που λέει πως εκεί που πάνε δίνουν μόνο  σε φόρους 9 δις ετησίως.

«Αυτή ειναι η μεγαλύτερη εθνική αιμορραγία. Και αν η χωρά δεν γυρίσει σε μια στερεή ανάπτυξη, αύτη η πληγή δεν θα κλείσει» κατέληξε η σχολιάστρια του Star.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top