Αυτοί είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Διαβάστε το προφίλ τους και την μέχρι τώρα στάση τους απέναντι στην Ελλάδα

Στα τρία ονόματα από τα πολλά που ακούγονται για την διαδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα οποία προβάλλονται περισσότερο τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκε ο Γιώργος Βλαβιανός στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

 Ο 38χρονος ηγέτης των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ φαντάζει ως ο επικρατέστερος αυτή την ώρα. Δεν έχει διατελέσει ποτέ υπουργός και οι  κακές γλώσσες λένε ότι δεν έχει καλές σχέσεις με την Άγγελα Μέρκελ. Η προεκλογική του καμπάνια είχε μόνον επιθέσεις κατά της Ελλάδας και φυσικά δεν δέχεται επ’ ουδενί ελάφρυνση του χρέους.

Υπάρχουν και δύο αουτσάιντερ:  Ο ηγέτης των Πρασίνων, Τζεμ Οζντεμίρ,  51 ετών. Γιός τούρκου οικονομικού μετανάστη από πόλη της ανατολικής Τουρκίας. Είναι δάσκαλος,  ενώ δούλεψε και ως δημοσιογράφος. Γενικά δεν έχει ανθελληνικές θέσεις και είναι ευρωπαϊστής.

Το δεύτερο αουτσάιντερ είναι γυναίκα. Πρόκειται για την Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν, την 58χρονη αριστοκράτισσα νυν υπουργό Αμύνης. Επιστήθια φίλη της Μέρκελ έχει πάρει χαρτοφυλάκιο και κατά τις τρεις προηγούμενες θητείες της.

Οπότε,  τίποτα δεν αποκλείεται…

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top