Κ. Μακρή: Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα από το αποτέλεσμα στη Γερμανία

«Σκούρα τα πράγματα» από την συμμετοχή των φιλελεύθερων στην κυβέρνηση και την άνοδο των ακροδεξιών

Στο αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και στις επιπτώσεις του στην Ελλάδα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως ανέφερε η  κυβέρνηση περίμενε καλύτερο αποτέλεσμα,  με την έννοια ότι δυο στα δυο που έγιναν χτες δεν μας συμφέρουν:

Πρώτο, οι φιλελεύθεροι στην κυβέρνηση ειναι ένα μεγάλο πρόβλημα.  Όπως τόνισε, «είναι πιο σκληροί, χειρότεροι από τον Σόιμπλε.  Μιλούν για τη δυνατότητα χρεοκοπίας χώρας εντός της ζώνης του ευρώ. Δεν θέλουν ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και σήμερα μόλις ο εκπρόσωπος τους είπε, ότι πρέπει να μείνει το ΔΝΤ. Τώρα η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κλείσει την αξιολόγηση γρήγορα επί Σόιμπλε. Δεν ειναι όμως βέβαιο ότι αυτό θα επιτευχτεί αφού και οι εκκρεμότητες ειναι πολλές και ο Γερμανός υπουργός απο σήμερα ειναι υπηρεσιακός».

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή νούμερο 2 πρόβλημα είναι η εκτίναξη των ακροδεξιών. «Η Μέρκελ θα αναγκαστεί να πάει πιο δεξιά, να αλλάξει γραμμή για το προσφυγικό,  το οποίο εμάς φυσικά δεν μας συμφέρει καθόλου  και ειδικά τη στιγμή που στις 14 Οκτώβριου στη συνοδό κορυφής η γερμανίδα καγκελάριος εχει προαναγγέλλει πως θα θύσει  θέμα λήξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Εμείς λοιπόν κινδυνεύουμε εισπράξουμε την μήνη της Άγκυρας, δηλαδή παραβιάσεις -  καραβιές προσφύγων, σε μια Ευρώπη που κάνεις πλέον δεν θα ειναι πρόθυμος να μοιραστεί το πρόβλημα. Θα το φορτώσουν όλο σε εμάς».    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top