Κόντρες στη Βουλή κατά τη συζήτηση περί σύστασης Εξεταστικής για Πάνο Καμμένο και «Noor 1»

Παπαγγελόπουλος: «Στόχος είναι να πληγεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο»

Κόντρες κατά τη συζήτηση περί σύστασης Εξεταστικής

Ένταση και διαξιφισμοί στη Βουλή προκαλεί η συζήτηση που γίνεται, για την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, σχετικά με τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση για το πλοίο «Noor 1».

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι: «Δεν υπάρχουν στοιχεία για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Στόχος είναι να πληγεί η κυβέρνηση με κάθε τρόπο» και επεσήμανε:

«Οι συνωμοσίες και οι σκευωρίες δεν μου αρέσουν, τις απεχθάνομαι και προτιμώ να τις αποκαλύπτω. Στα τέλη του 2016 ήρθε στο γραφείο μου καταγγελία για τον Μαρινάκη. Ούτε τη διάβασα. Οι συνεργάτες μου τη διαβίβασαν στην εισαγγελέα Αρείου Πάγου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Κάποιοι ανόητοι θερμοκέφαλοι ονειρεύονται ειδικά δικαστήρια. Κάποιος ανόητος αρθρογράφος γράφει ότι θα παρκάρετε παράνομα και οι δικαστές θα ρίχνουν ισόβια», τονίζοντας «Προσέξτε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που παρκάρετε…».

«Η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη και αν σεβόμαστε τη δικαιοσύνη θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματά της» επεσήμανε και κατέληξε:

«Είναι προφανές ότι κανένα στοιχείο  δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα που να δικαιολογεί τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Εκτός και αν η πρόταση εμπίπτει σε πολιτικές σκοπιμότητες να καταλάβει τη δικαιοσύνη και να τη χειραγωγήσει».

Νωρίτερα, ο Νίκος Παναγιωτόπουλου από τη ΝΔ είπε μεταξύ άλλων: «Πού είναι το όριο της ανοχής σας; Συμφωνείτε με αυτό τον τυχοδιωκτισμό, αλαζονεία κατά την άσκηση της εξουσίας; Να παίξουμε και λίγο καζίνο να ξεφύγουμε από τις έγνοιες της εξουσίας;».

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος (πρώην υπουργός Δικαιοσύνης) τόνισε«Η πρόταση αυτή εντάσσεται σε μια αντιπολιτευτική τακτική. Πρόκειται περί τακτικισμού. Δεν μας ενδιαφέρει αν η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, προτείνουμε στους επενδυτές να περιμένουν. Μας ενδιαφέρει το αν θα πλήξουμε έναν σημαντικό υπουργό και την κυβέρνηση στο σύνολο της. Διακινδυνεύετε τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια προκειμένου να πληγεί ένας υπουργός. Σε ορισμένες ανακριτικές πράξεις χρειάζεται μυστικότητα και βεβαίως δεν έχει κλείσει η υπόθεση...».

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, βουλευτής ΠΑΣΟΚ είπε: «Φαίνεται ότι ο πολιτικός τζόγος δεν ευνόησε αυτή τη φορά τον Πάνο Καμμένο. Υπάρχει μια λογική παρακράτους».

Ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε: «Ο Παπαθεοδώρου ανέφερε στοιχεία από το υπόμνημα της Τζίβα. Να μας πείτε τώρα που το βρήκατε»

Ο Παπαθεοδώρου απάντησε: «Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Μην μου κουνάτε τα δάχτυλο.  Έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Διαβάζουμε τις ίδιες εφημερίδες».

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων είπε: «Αν ήμουν Αρκάς θα έκανα best seller τον ισοβίτη και θα πούλαγα απίστευτα».

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι είπε: «Πόσες φορές έχει συμβεί να υπάρχει ισοβίτης και να  μιλάει με υπουργό για υπόθεσή του; Ο κ.Καμμενος κάθε μέρα κάνει αγωγές κτλ τώρα; Εδώ έλεγε κάντε... εξεταστική αν τολμάτε!»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top