Στο «κόκκινο» η κόντρα και στη Βουλή για τη ρύπανση στο Σαρωνικό

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Κουρουμπλή και Γεωργιάδη

Την  κριτική  σύσσωμης της αντιπολίτευσης  που ζήτησε την παραίτησή του, δέχτηκε σήμερα και  στη Βουλή υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Ο υπουργός πάντως υπεραμύνθηκε των χειρισμών του από την πρώτη στιγμή της κρίσης.

«Το σκάφος έφτασε στο Πέραμα τη Δευτέρα  στις 2 και μισή, για το οποίο ο υπουργός ενημέρωσε ψευδώς ότι έφτασε την Τρίτη το βράδυ» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά της ΝΔ.   

«Έρχεστε εδώ με ύφος εισαγγελέα και με ψέμα στο ψέμα, αθλιότητα στην   αθλιότητα» απάντησε ο κ. Κουρουμπλής ,  για να επιμείνει ο κ. Γεωργιάδης, βάζοντας στο στόχαστρο και τον πρωθυπουργό: «Αυτή είναι η  πραγματικότητα, ενός  ανεπαρκούς πρωθυπουργού  που τον καλύπτει…  Ποιος άλλος πρωθυπουργός θα κρατούσε υπουργό που σας κάνει ρεζίλι;».  

«Η ΝΔ θυμήθηκε ότι υπάρχει υπουργείο Ναυτιλίας και ήρθαν στη Βουλή σκυλεύοντας ότι μπορούν πάνω από το ατύχημα» τόνισε επίσης ο κ. Κουρουμπλής, για να διευκρινίσει ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης : «Δεν σας κατηγορούμε για το ναυάγιο, αλλά για όλη τη διαχείριση μετά το ναυάγιο. Η  εικόνα σας να είστε κολλημένος στη καρέκλα είναι η πιο αξιοθρήνητη… Υπάρχουν και άλλοι άξιοι συνάδελφοι που μπορούν να  κάνουν τη δουλειά,  δεν είστε αναντικατάστατος».  

Κριτική άσκησε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που αναφέρθηκε σε «αυταπάτες και δημαγωγία εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει υπευθυνότητα. Αλλά πάντοτε φταίει η κακούργα κοινωνία».

Κριτική στον κ. Τσίπρα άσκησε και  η  Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ. «Έχω  δει πολλούς πρωθυπουργούς να κρύβονται αλλά πρωθυπουργό να κρύβεται με τέτοια ταχύτητα δεν έχω δει ποτέ» υποστήριξε.

Η συζήτηση πάντως επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα, όπως στα πεπραγμένα Γεωργιάδη-Κουρουμπλή στο Υπουργείο Υγείας, με τους τόνους να ανεβαίνουν κατακόρυφα.     

«Όταν έγινε υπουργός ο Κουρουμπλής, ήμασταν στο Mega. Mου προανήγγειλε ότι θα με πάει στο Ειδικό Δικαστήριο, πριν μια εβδομάδα ο Τσίπρας πήρε συγχαρητήρια του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και τώρα σε ρωτώ ρε,  ζήτα συγγνώμη, αν έχεις παντελόνια είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.          

«Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καραμανλή για το πως κατάντησε το κόμμα του με τους  θαυμαστές του Γκέμπελς» ήταν το «φαρμακερό»  σχόλιο του  Π. Κουρουμπλή.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top