K. Μακρή: Τα 3 πολιτικά “ναυάγια” στον Σαρωνικό

Τα κωμικοτραγικά περιστατικά και η αδυναμία συντονισμού

Στα «3 ναυάγια» που έγιναν στον Σαρωνικό αναφέρθηκε στο σημερινό της σχόλιο η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

«Είναι μια έκφραση του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, του κ. Διονύση Χατζηδάκη,  ο οποίος την είπε και στον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στο Σαρωνικό  έγιναν τρία ναυάγια:  

-Το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη»

- Το ναυάγιο του συντονισμού

- Το ναυάγιο της ενημέρωσης των πολιτών» τόνισε.  

Όπως πρόσθεσε, «αν μιλήσει κανείς με τους δημάρχους δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει η να γελάσει» .

Ανέφερε η Κ. Μακρή, από την συνομιλία που είχε με τους δημάρχους της περιοχής:

- Δήμος Ελληνικού: Ενημερώθηκε με φαξ στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης ότι φτάνει πετρελαιοκηλίδα στην περιοχή,  για ένα ναυάγιο που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής. «Αφού μαύρισε η θάλασσα το καταλάβαμε» δήλωσε ο δήμαρχος κ. Κωνσταντάτος.

-Δήμος Βάρης-Βούλας - Βουλιαγμένης: Ο δήμαρχος κ. Κωνσταντέλος,  έψαχνε αγωνιωδώς με ένα σκάφος την κηλίδα. Δεν υπήρχε ένα ελικόπτερο να ενημερώσει πού ειναι η κηλίδα και προς τα πού κινείται. Παρασκευή πρωί μάλιστα,  τηλεφώνησε στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να κάνει δειγματοληψία και του απάντησαν «ξαναπάρτε τη Δευτέρα»!  Νοίκιασε ο ίδιος μία εταιρία απο τη Θεσσαλονίκη με 36.000 ευρώ τη μέρα, χωρίς να προλάβει να περάσει την δαπάνη από το Ελεγκτικό Συνέδριο και είναι άγνωστο ποιος θα την πληρώσει.

-Στο Παλιό Φάληρο, ο κ. Χατζηδάκης ερωτάει 10 μέρες τώρα ποσό μαζούτ ήταν, για να ξέρει ποσό ακόμη πρέπει να περιμένει αν φυσήξει στις ακτές και δεν ειναι σε θέση να του απαντήσει κανείς.

«Αυτή η περιγραφή για το πώς λειτούργησε όλος ο μηχανισμός,  εξηγεί γιατι απο ένα μικρό πλοίο,  όπως το «Αγία Ζώνη» που δεν ήταν και κανένα τάνκερ, έγινε τόσο μεγάλη ζημιά και έφτασε η πετρελαιοκηλίδα απο την Σαλαμίνα στο Λαγονήσι» κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top