Πορεία προς τον λαό και μπλόκο στη Βουλή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πλέον, η ΝΔ αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζονται αποφασισμένες να μην ψηφίσουν οποιαδήποτε διάταξη

Πορεία προς τον λαό και μπλόκο στη Βουλή από Κ. Μητσοτάκη

Νέες ανθρώπινες ιστορίες, ανάλογες με αυτές που εμπλούτισαν την παρουσία του στη ΔΕΘ, είναι αποφασισμένος να συλλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς στο πρόγραμμά του θα περιλαμβάνονται εφεξής τακτικές επισκέψεις σε χώρους εργασίας αλλά και αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες.

Την ίδια κινητικότητα απαιτεί η Πειραιώς και από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, και δη αυτά της πρώτης γραμμής. Διότι ναι μεν ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών παραμένει άγνωστος και εξαρτάται και από τις εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης και των τραπεζών, αλλά η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να επενδύσει σε όσα οικοδόμησε στη ΔΕΘ είναι δεδομένη. Ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει την εμφάνισή του στη Θεσσαλονίκη και να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική, και την κινητικότητα των στελεχών του προφανώς, ως καύσιμο για την πορεία του κόμματος μέχρι και το Συνέδριο Θέσεων στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μπλόκο στη Βουλή

Την ίδια ώρα, η εξωστρέφεια προς την κοινωνία θα συνδιάζεται με σκληρό ροκ έναντι της κυβέρνησης. Χθες, μάλιστα, η ΝΔ και η ΔΗΣΥ επέφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση καθώς εξανάγκασαν τον Στ. Κοντονή να αποσύρει τροπολογία την οποία δεν στήριξαν οι ΑΝΕΛ. Μέχρι πρότινος, και για σειρά κοινωνικών θεμάτων (αποτέφρωση, σύμφωνο συμβίωσης κ.ο.κ.) ήταν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης που επέτρεπαν την έγκριση των σχετικών νομοθετημάτων.

Πλέον, η ΝΔ αλλά και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εμφανίζονται αποφασισμένες να μην ψηφίσουν οποιαδήποτε διάταξη, ακόμη κι αν συμφωνούν με αυτή, εφόσον δεν στηρίζεται και από τους ΑΝΕΛ. Προφανής στόχος είναι να δοκιμαστεί η δικομματική κυβερνητική συνοχή αλλά και να καταρρεύσει η βεβαιότητα του Μαξίμου ότι η αντιπολίτευση θα καλύπτει, πάντοτε, τις τριβές στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν.

Δεδομένου ότι, ούτως ή άλλως, αναμένεται να φτάσουν στη Βουλή νομοσχέδιαεπί των οποίων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, ενδεχόμενη επιμονή της ΝΔ να μην στηρίξει τις αμφισβητούμενες διατάξεις θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα στη Βουλή και θα καταστήσει, όπως ελπίζουν στην Πειραιώς, πασιφανές ότι είναι ο πολιτικός κυνισμός και όχι οι κοινές προσεγγίσεις που λειτουργούν ως συγκολλητική ουσία για την παραμονή τους στην εξουσία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top