Κουρουμπλής: Η ατυχία ήταν που το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ- Εάν υπάρχει πολιτική ευθύνη θα την αναλάβω

Τι είπε ο υπουργός Ναυτιλίας για τις καθυστερήσεις και τις ευθύνες, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα

Κουρουμπλής: Ατυχία που βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ

Ενημέρωση στη μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής έγινε σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλή και τους κ.κ. Φάμελλο και Σαντορινιό, στην οποία τα παράπονα και η αυστηρή κριτική δεν έλειψαν όσον αφορά στις καθυστερήσεις του κρατικού μηχανισμού για την πετρελαιοκηλίδα. Παράλληλα, ερωτήσεις έγιναν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το αν μπορούν οι πολίτες να κολυμπούν στις ακτές, ίσως ως αιχμή στην πρόσφατη επίμαχη δήλωση Κουρουμπλή «γιατί να μην κάνουν μπάνιο οι πολίτες;».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, επέμεινε πως το υπουργείο αντέδρασε «άμεσα», και είπε πως εξετάζεται τροπολογία προκειμένου να είναι πιο αυστηροί οι όροι αδειοδότησης των πλοίων. «Το βάρος είναι στην απάντληση των ρυπογόνων εστιών» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε δεν χρησιμοποιούνται χημικά μέσα.

Νωρίτερα σήμερα όμως, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ απέδωσε την ατυχία του όλο εγχειρήματος, στο γεγονός πως το πλοίο βυθίστηκε νύχτα και είχε μαζούτ και όχι πετρέλαιο.

Σε ερώτηση σχετική με την απόδοση ευθυνών, ο υπουργός τόνισε: «Κι εγώ έχω απορίες για το τι έχει τελικά συμβεί με την υπόθεση της βύθισης. Όποια στοιχεία έχω στη διάθεσή μου τα στέλνω στον εισαγγελέα. Η προσπάθεια αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συγκέντρωση στοιχείων και γίνεται από τρεις διαφορετικές αρχές. Ψάχνουμε όλα τα στοιχεία. Καταθέτουμε άμεσα τροπολογία πλου η οποία θα περιορίζει την διάρκεια ζωής των αντίστοιχων πλοίων».

Ο Υπουργός δεν δέχθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με το πότε έφυγε για Λονδίνο και ποια ώρα και αρκέστηκε στο να σημειώσει «αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα».

Σε ερώτηση για το εάν τελικώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το συμβάν ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως "εάν αποδειχθεί πως υπάρχει πολιτική ευθύνη είμαι εδώ για να την αναλάβω".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top