Κ. Μακρή: Μεγάλο το οικονομικό κόστος της καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα

Το σχόλιο για την αθέατη πλευρά της ρύπανσης

«Υπάρχει και η αθέατη πλευρά της καταστροφής,  ο οικονομικός αντίκτυπος της πετρελαιοκηλίδας» τόνισε η σχολιάστρια του Star Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Η Κ. Μακρή υπενθύμισε ότι χτες το απόγευμα έγινε μια σύσκεψη στο Οικονομικό Επιμελητήριο Πειραιά στην οποία πήγαν όλοι οι επαγγελματίες που έχουν πληγεί.

«Γιατί δεν ειναι μόνο οι ψαράδες και τα γιωτ. Ειναι οι μαρίνες, καθώς  τα σκάφη φεύγουν και θα ελλιμενιστούν αλλού για τον χειμώνα, αλλά  είναι και τα ξενοδοχεία, που έχουν μαζικές ακυρώσεις για το Σεπτέμβριο και ουσιαστικά έχασαν έναν παραγωγικό μήνα.  Αυτοί οι άνθρωποι έπαθαν μια μεγάλη ζημιά και δεν θα αποζημιωθούν απο πουθενά»  υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.   

Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή στην απορρύπανση συμμετέχουν:

-6 ιδιωτικές εταιρίες με σκάφη

-6 ρυμουλκά

-Το δεξαμενόπλοιο «Ακταία»

-Φουσκωτά

-160 εργαζόμενοι σε μια τεράστια κινητοποίηση.   

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Το «Αγία Ζώνη» είναι ασφαλισμένο για αστική ευθύνη 5 εκ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για να πληρωθούν τα συνεργεία απορρύπανσης. Πόσο μάλλον για τους ιδιώτες που έπαθαν ζημιά. Και ούτε το κράτος αποζημιώνει,  παρά μόνο αν ειναι φυσική καταστροφή. Έτσι, αγωγές θα γίνουν, λεφτά δεν θα βρεθούν. Και για ακόμη μια φορά, χιλιάδες πολίτες θα πληρώσουν για λάθη και ολιγωρίες άλλων,  χωρίς να φταίνε».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top