Τζανακόπουλος: «Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε»

«Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών»

Στήριξε τον Κουρουμπλή ο Τζανακόπουλος

Κάλυψη στον υπουργό Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Ακραίως» του Τάκη Χατζή.

«Πρόκειται για περιστατικό που έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση όσο το δυνατόν συντομότερα, η κινητοποίηση παρά τα όσα ακούστηκαν υπήρξε άμεση», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει την επικοινωνιακή διαχείριση εν μέσω της επιχείρησης απορρύπανσης, ενώ τόνισε ότι το έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης του ατυχήματος μπήκε σε λειτουργία μόλις 16 λεπτά μετά το ατύχημα.

«Γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η κατάσταση βελτιώνεται καθημερινά», τόνισε και πρόσθεσε ότι το χρονοδιάγραμμα το έχει ανακοινώσει ο υπουργός και πως η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό αφορούσε στην πολιτική διαχείριση του θέματος.

Ερωτηθείς γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, ο Δ. Τζανακοπουλος απάντησε ότι δεν είναι ώρα απόδοσης ευθυνών.

«Ο κ. Κουρουμπλής κινητοποίησε τους μηχανισμούς και από εκεί και πέρα στο τέλος της κρίσης αυτής, στο τέλος της διαχείρισης θα αποτιμήσει ο πρωθυπουργός, όπως αποτιμά τις επιδόσεις για όλους τους υπουργούς. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ο κ. Κουρουμπλής έκανε αυτό που έπρεπε, κινητοποίησε τον μηχανισμό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και νομίζω ότι η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά είναι η βέλτιστη», είπε.

Σχολιάζοντας τέλος τα όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, προτείνει νέο μνημόνιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top