Πυρά και από τον Σαμαρά κατά της κυβέρνησης μετά την συνάντηση με Μητσοτάκη

Εξέφρασε τον προβληματισμό του ο πρώην πρωθυπουργός και για τις οικονομικές επιπτώσεις στις περιοχές του Σαρωνικού

Πυρά και από Σαμαρά για τη ρύπανση-Συνάντηση με Μητσοτάκη

Την έντονη ανησυχία του και τον προβληματισμό του για τις συνέπειες της ρύπανσης στις νότιες ακτές της Αττικής εξέφρασε  ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, εν όψει της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη  Θεσσαλονίκη και της ομιλίας του στη ΔΕΘ.   

Η συνάντηση διήρκεσε μισή ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν σε αυτήν όλα τα τρέχοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, ενόψει της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ, στην οποία θα παραστεί και ο κ. Σαμαράς, όπως άλλωστε και ο κ. Καραμανλής, με τον οποίο συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ.        

Διαβάστε επίσης: Στριμώχνει» το Μαξίμου η ΝΔ για τον Σαρωνικό – Κατσαφάδος: Υπάρχουν ευθύνες και θα αναζητηθούν

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την συνάντηση  άσκησε κριτική και στον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, τον οποίο κατηγόρησε ότι με ευκολία μίλησε για σύντομη άμβλυνση των επιπτώσεων της ρύπανσης.

«Με την ίδια ευκολία που ανάβουν το τσιγάρο τους, με την ίδια ευκολία λένε ότι σε 20 ημέρες θα είναι εντάξει. Πώς το λες αυτό τόσο εύκολα; Δεν σταθμίζουν τα δεδομένα. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» τόνισε  ο κ. Σαμαράς.

Για την εκτίμηση άλλων  κυβερνητικών στελεχών που  «λένε πως σε δύο μήνες, όλα θα είναι εντάξει», ο πρώην Πρωθυπουργός σχολίασε:  «Σε δύο μήνες; Εγώ λέω πως θα είναι και δύο χρόνια. Ας δουν σε παρόμοιες περιπτώσεις πόσο χρόνο πήρε μέχρι να καθαρίσει. Στην πατρίδα μου, στην Πύλο, θυμάστε πόσο χρόνο πήρε;».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «Αν οι στέρεες ουσίες του μαζούτ πέσουν στο βυθό, χρειάζεται αντιμετώπιση με χημικά. Αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις;… Μακάρι να διαψευστώ».

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε και την ανησυχία του και για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής στην κοινωνική και επιχειρηματική ζωή των περιοχών που ρυπάνθηκαν και διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Ποιος θα κλείσει ξενοδοχείο για διακοπές στην περιοχή; Και πώς θα δουλέψουν οι περιφερειακές επιχειρήσεις; Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα ζητήσουν αποζημιώσεις; Ποιος θα τους αποζημιώσει;».

(φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης)  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top