Σόιμπλε προς χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη: Μην βιάζεστε γιατί θα έχετε την τύχη της Ελλάδας

Τι είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD

Schauble προς χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη

Μήνυμα προς όλες τις χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη απέστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, ανέφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή την Ελλάδα.

«Οι χώρες που θέλουν να ενταχθούν στην Ευρωζώνη δεν πρέπει να το κάνουν πριν τα δημοσιονομικά τους και η οικονομία τους να είναι υγιή βάση γιατί σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως αυτά της Ελλάδας που χρειάστηκε στήριξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη και στο όραμα που παρουσίασε χθες ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  για την οικοδόμηση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας πως αυτό συνάδει σε αδρές γραμμές με το όραμα της Γερμανίας για την ΕΕ.

Jean Claude Juncker: To 6o σενάριο για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι ο  πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε συζητήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο σχετικά με την ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, στην οποία περιέγραψε το όραμά του για την ΕΕ μετά το 2019, βάσει του οποίου περίπου 30 κράτη θα ανήκουν στην Ευρωζώνη.

Το σχέδιο του Γιούνκερ προβλέπει επίσης τον διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την εκτέλεση προϋπολογισμών-κλειδιών για να προσφέρεται βοήθεια σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

«Είναι καλό το ότι ασκεί πίεση (σ.σ. για να διευρυνθεί η ευρωζώνη), αλλά οι προϋποθέσεις (για την ένταξη στην οικονομική και νομισματική ένωση) πρέπει να εκπληρώνονται», υπογράμμισε ο Σόιμπλε και κατέληξε:

«Στην πραγματικότητα είναι κανόνας της Συνθήκης της Λισαβόνας ότι οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις πριν γίνουν μέλη της ευρωζώνης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top