«Ολοταχώς για επενδύσεις» το μήνυμα Τσίπρα αλλά το πινγκ –πονγκ με την Fraport συνεχίζεται

Τι αποφασίστηκε αναλυτικά για Eldorado, έρευνες υδρογονανθράκων, TΡΑΙΝΟΣΕ, Eλληνικό

«Πρόσω ολοταχώς για επενδύσεις» είναι το μήνυμα που εκπέμπει η κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την καναδική Eldorado και την συνεδρίαση της Task Force  με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε εντολές στους υπουργούς να  κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη για την προώθηση των επενδύσεων, με τη συμμετοχή 6 υπουργών,  δυο αναπληρωτών υπουργών και δυο υφυπουργών, αποφασίστηκε συγκεκριμένα:

-Το «πράσινο φως»  στους χειρισμούς του Γιωργου Σταθακη για την Eldorado. Η κυβέρνηση εχει κάνει σαφές απο την πρώτη στιγμή ότι επιθυμεί την επένδυση της καναδικής εταιρείας αφού τηρηθεί η νομιμότητα.

-Επίσης συζητήθηκε το θέμα της Τotal μετά την απόφαση του Eλεγκτικού Συνεδρίου η οποία ανοίγει την πόρτα στον γαλλικό κολοσσό για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, απόφαση που εκκρεμούσε έξι μήνες.

-Στο τραπέζι μπήκε  η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μια επιτυχής αποκρατικοποίηση που θα επισφραγιστεί αύριο στην Κέρκυρα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού ομολόγου του.  

-Εξετάστηκε επίσης το ζήτημα του Ελληνικού μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης  του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου,  καθώς η κυβέρνηση είχε πληροφορίες ότι επρόκειτο να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος “τινάζοντας στον αέρα”  την επένδυση.

Τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση Eldorado σε αντιδιαστολή με τον Σαρωνικό σχολίασε με ανάρτηση του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το πινγκ πονγκ ανακοινώσεων μεταξύ του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και της γερμανικής Fraport που εχει αναλάβει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Στο επίκεντρο ο διάδρομος προσγείωσης στο αεροδρόμιο Μακεδονία, με τον κ. Σπίρτζη να δηλώνει ότι δεν μπαίνει κανένα θέμα μη συνέχισης του έργου. .

Από την πλευρά της η  Fraport Greece επισημαίνει ότι «η διεξαγωγή εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο συνεπάγεται ότι ο διάδρομος προσγείωσης- απογείωσης του Αεροδρομίου «Μακεδονία» θα πρέπει να τεθεί εκτός λειτουργίας» και ότι «η ακεραιότητα της σχετικής υποδομής είναι ικανή να εξυπηρετήσει την κίνηση του αεροδρομίου για πάνω από 20 χρόνια».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top