Σπίρτζης στο Star: Να αφήσει τις παρατηρήσεις για τα έργα και να κάνει την δουλειά της η Fraport

Τα έργα στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης σημείο τριβής με το Δημόσιο

«H Ελλάδα είναι  μία ευρωπαϊκή χώρα και δεν κάνει εκπτώσεις ούτε στις συμβάσεις που έχει η Fraport» δηλώνει στο Star και στην Ράνια Τραγόμαλλου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης και ζητά από την εταιρεία  να ακολουθήσει τη σύμβαση, αντί να κάνει παρατηρήσεις για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί.   

Σημείο τριβής ανάμεσα στον Χρήστο Σπίρτζη και την εταιρεία αποτελεί η διασταύρωση των δύο διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης. Το υπουργείο σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή και στην αναβάθμιση των διαδρόμων και η εταιρία που διαχειρίζεται τα 14 αεροδρόμια ζήτησε την αναστολή του έργου.

«Η υλοποίηση των εργασιών όπως  προκύπτει από μελέτη δεν απαιτούνται.  Με τα έργα τα οποία θα διαρκέσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες, η δυναμικότητα του αεροδρομίου θα μειωθεί κατά 75%»  εκτιμούν πηγές της FRAPORT GREECE.

«Το υπουργείο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε εργολάβους» επισημαίνει ο κ. Σπίρτζης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρινός.  προειδοποιεί από την πλευρά του για τις συνέπειες της διαμάχης: «Δεν θέλουμε δεύτερο μετρό στην πίστα του αεροδρομίου».

Ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στο Star υποστήριξε επίσης ότι η FRAPORT  μέχρι τώρα  δεν έχει δείξει δείγματα καλής γραφής.

Το υπουργείο Yποδομών και Μεταφορών δεν υλοποίησε τα έργα στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου και μετέφερε την υλοποίηση των εργασιών για τη χειμερινή περίοδο,  προκειμένου να μη μειωθούν η χωρητικότητα και η δυναμικότητα του αεροδρομίου «Μακεδονία». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top