Καμμένος: Η εκτεταμένη συμφωνία με τις ΗΠΑ η απάντηση στην Τουρκία που υπερεξοπλίζεται

Στον χώρο του «πατριωτικού κέντρου» προσδιόρισε ιδεολογικά τους ΑΝΕΛ από την Θεσσαλονίκη - Πρώτη ανάρτηση 17:44

Την ελληνική απάντηση, στους συνεχείς εξοπλισμούς της Τουρκίας, προδιέγραψε ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ, κάνοντας λόγο για μία εκτεταμένη συμφωνία με τις ΗΠΑ, για την προμήθεια στρατιωτικού υλικού και όχι μόνο (αν και δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες)  με αφορμή την σημερινή ανακοίνωση Ερντογάν για την καταβολή προκαταβολής από την Τουρκία για την αγορά των αντιαεροπορικών πυραύλων S 400  από την Ρωσία.        

«H Tουρκία υπερεξοπλίζεται…  Έχουν κλείσει αεροσκάφη  F35, σήμερα ανακοίνωσαν την προκαταβολή για τους S400, όλα αυτά ανατρέπουν την ισορροπία στην περιοχή και ο αντίποδας είναι η σύναψη εκτεταμένης  συμφωνίας με τις ΗΠΑ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσoυμε αυτή κατάσταση».  

«Στο πατριωτικό κέντρο οι ΑΝΕΛ»

Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για  «πολιτική φασιστοποίησης.

Σε ερώτηση συγκεκριμένα για τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός» που του αποδίδουν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στον πατριωτικό κέντρο και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

«Νομίζω ότι φασιστικό είναι να προσπαθούν να οδηγήσουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται από την ίδρυση τους στο χώρο του πατριωτικού κέντρου, που προήλθε από στελέχη της Ν.Δ. τα οποία ακολουθούσαν τη γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που δεν συνεργάζεται με τα άκρα. Της Ν.Δ που δεν μπορούσε να έχει στις τάξεις της τον κ. Βορίδη, τον κ. Πλεύρη και τον κ. Γεωργιάδη. Από αυτή τη Ν.Δ προέκυψαν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», υποστήριξε ο κ. Καμμένος.

Όπως πρόσθεσε στους Ανεξάρτητους Έλληνες «χωράνε όλοι αυτοί που δεν συνεργάζονται με τα άκρα και δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιριών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων και να εκπροσωπούμε συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή». 

Αντίδραση και από τον Γεωργιάδη στους εξοπλισμούς της ¨Αγκυρας 

Προειδοποίηση για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο οι νέες παραγγελίες της Άγκυρας, απηύθυνε από την πλευρά της ΝΔ ο αντιπρόεδρός της και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Άδωνις Γεωργιάδης.     

«Η Ελλάδα πρέπει να ειναι σε εγρήγορση» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος  ανέφερε επίσης ότι «είναι προφανές ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top