Τζανακόπουλος για Eldorado: «Με τελεσίγραφα δεν έχουμε μάθει να συζητάμε»- Καμία πρωτοβουλία πέραν της διαιτησίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την εταιρία ότι επιδεικνύει «αποικιοκρατική νοοτροπία»

Τζανακόπουλος για Eldorado: Όχι στα τελεσίγραφα

Για την απόφαση αναστολής των επενδύσεων της Eldorado Gold, -την οποία γνωστοποίησε χθες η καναδέζικη εταιρία-, έως στις  21 Σεπτεμβρίου αν  δεν εκδοθούν οι άδειες, μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελεσίγραφο από Eldorado: Δώστε μας τις αδειοδοτήσεις ως τις 21 Σεπτεμβρίου αλλιώς… φεύγουμε!

Σταθάκης για Eldorado: «Είναι σαφές ότι η εταιρεία δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε ευρωπαϊκές χώρες»

Καλά κρατεί η σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για την Eldorado

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να διαπραγματευτεί με την Eldorado Gold, πέρα από τη διαδικασία της διαιτησίας.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την εταΙρία ότι προσπαθεί να πιέσει την κυβέρνηση με «τελεσίγραφα» κι ότι επιδεικνύει «αποικιοκρατική νοοτροπία» που δεν έχει σχέση με τις ευρωπαϊκές πρακτικές. «Με τελεσίγραφα δεν έχουμε μάθει να συζητάμε», είπε, ενώ απέρριψε και το κάλεσμα της εταιρίας για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Σημείωσε ότι είναι η τρίτη φορά σε διάστημα τριών ετών που ο η Eldorado Gold προαναγγέλλει το τέλος των δραστηριοτήτων της, ενώ υποστήριξε ότι «τίποτε δεν μπορεί να αντιστρέψει» το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ελλάδα.

Απέφυγε πάντως να τοποθετηθεί για το σχόλιο του πρωθυπουργικού συμβούλου Νίκου Καρανίκα, ο οποίος έγραψε στο Facebook ότι η επένδυση θα μπορούσε να πάει στα «τσακίδια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top