Κ. Μακρή: Περισσότερο πολιτική παρά επιχειρηματική η ανακοίνωση της Eldorado Gold

H τακτική των καθυστερήσεων της εταιρείας και οι παρενέργειες

Την τακτική της Eldorado Gold σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα  Ζαχαρέα.    

Όπως επισήμανε, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η εταιρία δεν επέλεξε τυχαία τη σημερινή ημέρα για να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει.

«Ήταν μια κίνηση λιγότερο επιχειρηματική και περισσότερο πολιτική, αφού στόχευε στο να τινάξει στον αέρα το επενδυτικό αφήγημα που χτίζει ο πρωθυπουργός το τελευταίο δεκαήμερο, απο την ημέρα που πήγε στην Παπαστράτος, έως και τη συνέντευξή του στη ΔΕΘ» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Πρόσθεσε όμως ότι «από την άλλη η κυβέρνηση έπρεπε να το περιμένει, γιατί κινείται με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς, όταν οι άλλοι χάνουν χρήματα. Κι αυτό τους ενδιαφέρει. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας το 2011 ήταν 15 δις ευρώ και σήμερα ειναι 2 δις.  Τον τελευταίο χρονο δε η αξία της μετοχής της εχει πέσει κατά 47%,  στο 1,96 δολάρια».

Όσον αφορά το επιχείρημα της κυβέρνησης προς την Eldorado Gold «δεν έχετε καταθέσει μελέτη για το πώς θα παράγετε χρυσό», υπογράμμισε ότι είναι όντως σοβαρό θέμα. «Τον Μάιο ο κ. Σταθακης εξήγγειλε με συνέντευξή του στην «Αυγή», την προσφυγή στη διαιτησία, τον Σεπτέμβριο ακόμη δεν έχει γίνει η προσφυγή. Δηλαδή,  πότε θα αποφασισει η διαιτησία;  Το 2018 κι ενώ θα εχει χαθεί άλλος ένας χρόνος διερωτήθηκε η σχολιάστρια του Star.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:   

«Με το να μεταθέτει η κυβέρνηση συνεχώς πίσω το πρόβλημα, δεν κερδίζει τίποτα. Αντιθέτως χάνει. Γατί αν η Ελληνικός Χρυσός ήθελε να την πλήξει, σήμερα το κατάφερε. Η είδηση ότι φεύγει κάνει τον γύρο του κόσμου. Κι ειναι το τελευταίο που χρειαζόμασταν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top