Το νέο σύνθημα Κυριάκου Μητσοτάκη, με... φόντο Emmanuel Macron

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα»

Το νέο σύνθημα Κ. Μητσοτάκη, με... φόντο Emmanuel Macron

«Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». Με αυτή τη φράση, την καταληκτική της δήλωσής του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλλον αποκάλυψε και το κεντρικό σύνθημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ΔΕΘ.

Διότι αυτό φαίνεται ότι θα είναι όχι μόνον το πολιτικό «δια ταύτα» αλλά και το κεντρικό σύνθημα της γαλάζιας παρουσίας στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην τελική ευθεία για το, πιθανότατα, εκλογικό 2018.

Η δήλωση Μητσοτάκη, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Γάλλο Πρόεδρο, συμπυκνώνει άλλωστε και τη γραμμή του κόμματος στην επικοινωνιακή και πολιτική αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. χρειαζόταν μία δόση Μακρόν, ειδικά μετά την... υπερπαραγωγή που είχε σκηνοθετήσει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Άλλωστε, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που συνάντησε, πολύ πριν την υποψηφιότητά του για την γαλλική Προεδρία, το νυν Πρόεδρο της Γαλλίας αλλά και αυτός που μαζί με τους Macron και Ρέντσι παρουσιάστηκαν από το Politico ως η nouvelle vague των πολιτικών της Ευρώπης. O Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι που φιλοδοξεί να εκφράσει, πολιτικά και κυβερνητικά, την αλλαγή υποδείγματος στη χώρα και όχι, φυσικά, να επιτρέψει στον κ. Αλ. Τσίπρα να «κλέψει» την φιλευρωπαϊκή και μεταρρυθμιστική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας.

Στην ίδια δήλωση, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε να καταρρίψει και την μόνιμη κατηγορία που εξακοντίζει το Μαξίμου, ότι δηλαδή η αντιπολίτευση υπονομεύει την πορεία της Ελλάδας. «Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές. Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους. Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον».

Στη Ν.Δ., αντιθέτως με την κυβέρνηση, συγκρατούν και όσα ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος για την ανάγκη επιμονής στις μεταρρυθμίσεις αλλά και συνέχισης του προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης της χώρας, όπως επίσης και τις προειδοποιήσεις του κ.Macron για το τί θα αντικαταστήσει το τρέχον πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, με τη λήξη του μνημονίου. Γι αυτά, ωστόσο, θα υπάρξει η πολιτική σύγκρουση στην κατάλληλη στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top