Κ. Μακρή: Το όραμα του Macron, η Αθήνα και το ΔΝΤ

Οι δύο διαφορετικές στρατηγικές στο εσωτερικό της ΕΕ

Για το όραμα του που ξεδιπλώνει στην Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος  σχετικά με την Ευρώπη, ουσιαστικά για μια νέα οικονομική διακυβέρνηση, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίασε ο Παναγιώτης Στάθης.   

«Τώρα φαίνεται πως όλες οι πλευρές συμφωνούν πως τελειώνει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα και ότι και το ίδιο θέλει να φύγει, ότι ο Σόιμπλε το αποφάσισε με ταπεινό ελατήριο και βεβαίως κανείς δεν θα επιμένει για το χρέος. Ο ESM θα δώσει τη θέση του στον ESF που θα ειναι το ευρωπαϊκό ΔΝΤ. Σόιμπλε και Macron  συμφωνούν  στο ότι θα υπάρχει κοινός υπουργός οικονομικών, ένας επίτροπος ουσιαστικά και κοινός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός» τόνισε η σχολιάστρια του Star.     

Πού διαφωνούν όμως, όπως φάνηκε απο τα μηνύματα που του έστειλε σήμερα ο Macron;

Όπως τόνισε η Κ. Μακρή, ο Σόιμπλε λέει πως τον προϋπολογισμό θα τον γραφούν στο Λουξεμβούργο , δηλαδή θα τον γραφεί ο ίδιος και ο υπουργός οικονομικών κάθε χωράς θα ειναι απλός εντολοδόχος.

Ο Macron  λέει από την πλευρά του ότι κάθε χώρα θα συντάσσει τον προϋπολογισμό της και θα εχει ισχυρό υπουργό Οικονομικών και οι πλούσιες χώρες του Βορρά  πρέπει να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να βοηθούν τις ασθενέστερες του Νότου.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Φυσικά,  εμείς στηρίζουμε αναφανδόντον Macron. Οι πληροφορίες δε  λένε ότι ο Σόιμπλε πολύ  θα ήθελε αυτόν τον ρόλο να αναλάβει η Lagarde που ειναι Γαλλίδα και με την οποία τα έχουν βρει απόλυτα. Τώρα το θέμα ειναι αν ο Macron θα υψώσει το ανάστημά του απεναντι στο Βερολίνο ή αν η Γερμανία θα τον καταπιεί, οπότε θα μας στέλνουν έτοιμο τον προϋπολογισμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top