Μήνυμα Παυλόπουλου και προς Τόσκα: Οι πυροσβέστες αξίζουν το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας

Κατά την επιμνημόσυνη δέηση σε εθελοντή πυροσβέστη - Πρώτη ανάρτηση 16:05

Μήνυμα και προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα (ο οποίος πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει στη Βουλή την Πυροσβεστική σαν «τον πιο στρεβλό μηχανισμό του Δημοσίου»)   έστειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος  παρέστη σήμερα στην εκδήλωση μνήμης και την επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο εθελοντή, ανθυποσμηναγό Βασίλη Φιλίππου.

Ο εθελοντής πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στις 25 Αυγούστου του 2007, στην προσπάθειά του να σβήσει την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τότε στο Πάνειο Όρος, ανάμεσα στα Καλύβια Θορικού και την Κερατέα. Τιμές αποδόθηκαν και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πολύτιμη συμβολή της στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Στην ομιλία του συγκεκριμένα κατά την επιμνημόσυνη τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς το Πυροσβεστικό Σώμα «τόσο για όλους εκείνους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όσο και για κάθε στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνει καθημερινά ηρωικό, κυριολεκτικώς, αγώνα τιμώντας με εμβληματικό τρόπο την αποστολή του».

Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι «και μόνον ο αγώνας των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος κατά το φετινό καλοκαίρι και η σύγκριση των επιδόσεών τους με τους συναδέλφους τους άλλων χωρών, κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου, αρκεί για να καταδείξει ότι πρέπει να έχουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας».

«Από τούτο τον ιερό τόπο και στην μνήμη του Εθελοντή Πυροσβέστη Ανθυποσμηναγού Βασιλείου Φιλίππου εκφράζω, εκ μέρους της Πολιτείας, προς το Πυροσβεστικό Σώμα αυτό τον σεβασμό και αυτή την ευγνωμοσύνη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top