Μητσοτάκης: Μεγάλη πληγή για την Κρήτη οι πολλοί νεκροί στα τροχαία

Σύσκεψη στο Ηράκλειο με στόχο την μείωση κατά 50% των περιστατικών σε μία δεκαετία - Πρώτη ανάρτηση 18:39

Σύσκεψη στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα τροχαία και την οδική ασφάλεια συγκάλεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την υποχρέωση όλων να οδηγούμε με προσοχή και δεσμεύτηκε ότι η αυριανή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) από τον Κίσσαμο έως τη Σητεία.

«Σήμερα, είμαι εδώ όχι μόνο ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και ως Κρητικός. Η πληγή για τον τόπο μας είναι μεγάλη. Τριάντα επτά νεκροί από την αρχή της χρονιάς είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Τα 2/3 είναι νέοι άνθρωποι, κάτω από 35 ετών. Ο πόνος από μια τέτοια δυστυχία είναι αβάσταχτος. Πρέπει να κάνουμε όλα όσα μπορούν να γίνουν για να αλλάξει αυτή η κατάσταση» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα την ανάρτηση που έκανε πρόσφατα στα social media με αφορμή ένα ακόμη δυστύχημα στην Κρήτη.  «Πριν λίγες μέρες, έκανα μια παρέμβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έγραψα ένα κείμενο όπως μου βγήκε, αυθόρμητα. Ξέρω ότι συζητήθηκε πολύ, έλαβα πολλά μηνύματα για αυτή την παρέμβαση. Αλλά δεν ήθελα να μείνω σε αυτό. Δεν ήθελα απλώς να εκφράσω θυμό ή αγωνία. Θέλω να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς. Συνολικά, σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ειδικότερα εδώ στην Κρήτη» υπογράμμισε.

Όσον αφορά τον στόχο, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι  είναι συγκεκριμένος και μετρήσιμος: «Να μειωθούν κατά 50% τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, μέσα σε μια δεκαετία.  Αυτό εξάλλου προβλέπει και το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια.  Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτε λιγότερο. Μπορούμε να το κάνουμε. Αρκεί να υπηρετήσουμε, με συνέπεια και σταθερότητα, μια ολοκληρωμένη στρατηγική». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top