Κ. Μακρή: Γιατί δεν μπορούν να γίνουν οι προσλήψεις που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας

Η πραγματικότητα και το πολιτικό μήνυμα του πρωθυπουργού ενόψει ΔΕΘ

Στις προσλήψεις συμβασιούχων που  υπαινίχθηκε ο πρωθυπουργός και στις προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, στις οποίες αναφέρθηκε ανοιχτά ο ίδιος, σχολίασε η Κάτια Μακρή στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.       

«Μακάρι να μπορούσε να βρει σε όλο τον κόσμο δουλειά. Όμως γίνεται ; Δεν γίνεται. Γιατί με βάση αυτά που έχει υπογράψει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε επιστολή του στις 5 Ιουλίου στο ΔΝΤ , πριν από δυο μήνες, πρέπει  ο αριθμός των συμβασιούχων το 2018 να επιστρέψει στα επίπεδα του 2016» τόνισε η σχολιάστρια του Star.

Οι αριθμοί στους οποίους αναφέρθηκε είναι αποκαλυπτικοί:  

-Στο τέλος του 2016 οι συμβασιούχοι ήταν 68.973 και τον Μάιο του 2017 έφτασαν – με βάση την απογραφή του αρμόδιου υπουργείου- τους 76.971.  Άρα όχι απλώς δεν μπορούν να αυξηθούν , αλλά πρέπει να μειωθούν και κατά 7.998!  

-Με τον κανόνα 1 προς 4 ή 1 προς 3 το πολύ, το ανώτερο που μπορεί να προσλάβει το Δημόσιο ως  μόνιμους υπαλλήλους το 2018 είναι 8.000. Στην Υγεία, την Παιδεία και τέλος.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Αυτό είναι όλο. Ουσία  δεν υπάρχει σε αυτό που λέει ο πρωθυπουργός.

Τι υπάρχει ; Ένα πολιτικό μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας ,στο κομματικό του ακροατήριο ,εν όψει ΔΕΘ αλλά και εκλογών πιθανά μέσα στο 2018 :

Ότι μόλις τελειώσει το μνημόνιο θα ξανανοίξουν πόρτες και παράθυρα στο δημόσιο και από 560.000 υπαλλήλους θα ξαναγίνουν σύντομα 1.000.000.

Όμως έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και μειωθεί το κύμα φυγής των νεων στο εξωτερικό; Η μέσω του ιδιωτικού τομέα, της ανάπτυξης , της καινοτομίας για τα οποία αυτή τη στιγμή δεν γίνεται τίποτα; Το δόγμα «όλοι στο δημόσιο» είναι μια συνταγή . Αλλά είναι συνταγή του 1980 , που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα σημερινά χάλια μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top