Μητσοτάκης: Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής τους

Ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε σύσκεψη με τους Τομεάρχες του κόμματος, με το βλέμμα στραμμένο στη φετινή ΔΕΘ

Σύσκεψη με τους Τομεάρχες της ΝΔ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα γραφεία του κόμματος, δίνοντας τις κατευθύνσεις και περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ΝΔ από εδώ και στο εξής, με το βλέμμα στραμμένο στη φετινή 82η ΔΕΘ.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, υπενθύμισε ότι «μια μέση ελληνική οικογένεια θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να καταβάλει φόρους ύψους έξι χιλιάδων ευρώ, ένα αντικειμενικά δυσβάστακτο ποσό. Με τα πρώτα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ να προκαλούν ήδη απόγνωση στους περισσότερους Έλληνες.  Ναι, είναι ο ίδιος ΕΝΦΙΑ που ο κ. Τσίπρας είχε υποσχεθεί το 2014 ότι θα καταργήσει και το 2016 ότι θα μειώσει» και πρόσθεσε πως « η επίθεση της Κυβέρνησης στο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών είναι πιο βίαιη από ποτέ. Και δυστυχώς τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης της κοινωνίας είναι πλέον ορατά.  Οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της αντοχής τους. Δεν αντέχουν άλλο την άδικη υπερφορολόγηση. Και οι πιο πολλοί  δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Άλλωστε, τα μόνα έσοδα που πάνε καλά είναι αυτά που προέρχονται από κατασχέσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσαφήνισε ότι «η όποια μικρή βελτίωση υπάρχει σε κάποιους τομείς - προσέξτε το αυτό γιατί είναι κρίσιμο - είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει καν στα επίπεδα του 2014. Παρά ταύτα κάνοντας σύγκριση του κακού σήμερα με τον δικό τους χειρότερο εαυτό, και όχι με την κατάσταση που επικρατούσε το 2014,  θριαμβολογούν και μιλούν για έξοδο από την κρίση» και τόνισε:

«Με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά η απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη μεγαλώνει. Απομακρυνόμαστε αργά, αλλά σταθερά, από τον ευρωπαϊκό πυρήνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμη στο πρόβλημα των πυρκαγιών αλλά και στις πανελλήνιες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «η πλήρης κυβερνητική ανεπάρκεια μπροστά στο πρόβλημα των  πυρκαγιών αποδόθηκε σε δήθεν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών. Για να το ανασκευάσει η ίδια η Κυβέρνηση, αφού ξεσηκώθηκε το πανελλήνιο. Η δήθεν κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων μεταλλάχθηκε στο διπλασιασμό τους. Με τους μαθητές και τους γονείς να παρακολουθούν άφωνοι μία άσχετη Κυβέρνηση να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες της νέας γενιάς».

Επίσης είπε ότι: «για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά η ΔΕΘ, είναι ένα μόνιμο σκηνικό ψεύδους. Ένας βωμός όπου η αλήθεια θυσιάζεται για λόγους καθαρής πολιτικής ιδιοτέλειας. Και δεν είναι μόνο τα ψεύδη που ειπώθηκαν το 2014, πριν τις εκλογές […]. Ψέματα ακούστηκαν και στη Δ.Ε.Θ. του 2015. Υποσχέθηκαν ότι θα μειώσουν τη φορολογία. Ότι δεν θα παραδώσουν τα «κόκκινα» δάνεια σε funds. Ότι θα πουλήσουν μόνο εννέα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.  Έκαναν τα ακριβώς αντίθετα...»

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε: «δεν μπορεί. Είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους έχει μείνει, είναι οι καρέκλες τους […]. Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση και πόλωση. Το δικό μας βλέμμα είναι στην επόμενη μέρα. Και αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα. Και όχι πώς θα διχάζουμε διαρκώς τους Έλληνες, ανοίγοντας τα τραύματα του 20ου αιώνα».

Και κατέληξε: «Φέτος στην Θεσσαλονίκη θα μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.  Αλλά και το πώς η Πατρίδα μας θα βρει τη θέση που της αξίζει σε ένα κόσμο που αλλάζει ταχύτατα. Θα μιλήσουμε για το μέλλον, όχι για το παρελθόν. Θα μιλήσουμε για τις δουλειές και την ασφάλεια των πολλών. Θα μιλήσουμε για τη ζωή που αξίζουν οι νέοι άνθρωποι. Για την Ελλάδα των ευκαιριών, για όλους και όχι για τους λίγους. Ο στόχος μας είναι απλός: Να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Να ξαναζωντανέψει η ελπίδα τους. Αντιπολίτευση θα συνεχίσουμε να ασκούμε, υπεύθυνα και ασυμβίβαστα, γιατί αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος. Αλλά οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι έχουν να κάνουν με μια Κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει, και όταν δεν διχάζει, λασπολογεί. Γιατί δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο.  Τώρα ήρθε  η ώρα να δείξουμε στους πολίτες που θέλουμε να πάμε τη χώρα, που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα.

Κλείνω με αυτό που έγραψα πριν από δυο ημέρες μέσα από την καρδιά μου: Είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος. Πιστεύω στους Έλληνες. Αξίζουμε και μπορούμε να πάμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά. Να πιστέψουμε πραγματικά όλοι μαζί στις αστείρευτες δυνατότητες της πατρίδας μας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top