Έσοδα 27 δις έως του τέλος του 2017 ψάχνει η κυβέρνηση

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με βάση τα επίσημα στοιχεία, εισπράχθηκαν περίπου 21 δισ. ευρώ,

Με κατασχέσεις, το υπουργείο οικονομικών, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την υστέρηση εσόδων. Ένας στους τρεις δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ενώ το επόμενο τετράμηνο η επιβάρυνση για τους φορολογούμενους φτάνει τα 7,4 δις.

Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς…

Με δεδομένο επομένως ότι στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, με βάση τα επίσημα στοιχεία, εισπράχθηκαν περίπου 21 δισ. ευρώ, θα πρέπει στο δεύτερο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τα 27 δισ. ευρώ. Ποσό το οποίο αυξάνει τη μέση μηνιαία επιβάρυνση από 3,2 δισ. ευρώ στα 4,5 δισ. ευρώ.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια θα πρέπει να πληρώσουν 3,4 δις ευρώ το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο για το φόρο εισοδήματος. 6,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν από τον Σεπτέμβριο και τον ΕΝΦΙΑ. Οι βεβαιώσεις του φόρου φτάνουν συνολικά τα 3,2 δισ. ευρώ και από αυτά υπολογίζεται ότι τα 2,65 δις θα μπουν στα ταμεία του κράτους.

«Να πληρώνω δεν έχω καμία αντίρρηση όμως και εμείς αυτό που πληρώνουμε να το απολαμβάνουμε κάποια στιγμή…» αναφέρει έμπορος.

Τα έσοδα από την άμεση φορολογία θα πρέπει να διατηρηθούν και το 2018 κοντά στα επίπεδα του 2017, δηλαδή στα 21,5 δισ. ευρώ. Ενώ καταργούνται οι εκπτώσεις για ιατρικές δαπάνες και η έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου. Παράλληλα αυξάνεται κατά 800 εκατ. ο στόχος είσπραξης από έμμεσους φόρους από τα 26,7 δις στα 27,5 δις.

«Εδώ τουλάχιστον στην αγορά όλοι διαπραγματεύονται τιμή χωρίς απόδειξη. Όσο αυξάνουν τους φόρους, τόσο θα δημιουργούν αυτή την αντίδραση, την φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή. Και από τους καταναλωτές και από τους επιχειρηματίες…» δηλώνει η έμπορος Αλκμήνη Μίσσιου.

Το 2018 φέρνει την επιβολή του ειδικού τέλους διαμονής στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων, το οποίο προϋπολογίζεται να αποδώσει περί τα 74 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top