Αυστηρές ποινές για εκείνους που βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της ΑΑΔΕ

Σκληρή η νομοθεσία για όσους παρεμποδίζουν τους φορολογικούς ελέγχους - Πρώτη ανάρτηση:27-08-2017 14:29

Η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσουν στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για όσους βιαιοπραγούν κατά των ελεγκτών της ανεξάρτητης αρχής και παρεμποδίζουν τους φορολογικούς ελέγχους.

Η κίνηση αυτή, στην οποία θέλει να προχωρήσει ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, συνιστά απάντηση στην έξαρση των επιθέσεων κατά των ελεγκτών, που πλέον αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Παράλληλα, εξετάζεται και η αλλαγή του τρόπου διενέργειας των ελέγχων, με στόχο τη μεγέθυνση του φορολογικού αποτελέσματος.

Η ΑΑΔΕ θα συνεχίσει τους τακτικούς της ελέγχους σε τουριστικούς προορισμός μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, όπως προβλέπεται. Αναμένεται να θεσπιστεί, λοιπόν, άμεσα ένα αυστηρότερο ποινολόγιο για τους εμπλεκόμενους δράστες, ώστε να αποφευχθούν νέα περιστατικά βίας. Το επιτελείο της ανεξάρτητης αρχής, επίσης, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα την επεξεργασία των στοιχείων που προέκυψαν από τους φετινούς φορολογικούς ελέγχους, προκειμένου τα συμπεράσματα να αξιοποιηθούν για τις αλλαγές που θα τους καταστήσουν αποτελεσματικότερους.



 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top