Σκουρλέτης κατά Γεωργιάδη: «Είναι κρυφοχρυσαυγίτης ο Άδωνις»

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών για την απλή αναλογική και τους συμβασιούχους στους Δήμους

Σφοδρή κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη άσκησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως η πολιτική αντιπαράθεση, με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας γυρίζει τη χώρα πίσω.

«Υιοθετεί (σσ η ΝΔ) διχαστικό και εμφυλιοπολεμικό λόγο αναδεικνύοντας διαχωριστικές γραμμές ως κυρίαρχα ζητήματα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην Καλοκαιρινή Ενημέρωση της ΕΡΤ. Έκανε λόγο για αναβάθμιση στη ΝΔ των ακροδεξιών στοιχείων και χαρακτήρισε «κρυφοχρυσαυγίτη» τον κύριο Γεωργιάδη, σημειώνοντας ότι η ρητορική του είναι ακροδεξιά και διχαστική.

«Η ΝΔ έχει χάσει τον στρατηγικό της προσανατολισμό και έχει εγκλωβιστεί σε ακροδεξιά ρητορική» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Εμάς μας βολεύει, καθώς με τέτοια αντιπολίτευση θα μακροημερεύσουμε στην κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά στους συμβασιούχους στους δήμους σημείωσε ότι περίπου 5.000 θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και διευκρίνισε ότι ο αριθμός θα οριστικοποιηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Συνολικά υπάρχουν 6.100 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως το κόστος δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων.

Είπε πως έως το τέλος του έτους θα έχει ψηφιστεί η απλή αναλογική για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προανήγγειλε ότι με τον ίδιο νόμο θα αποσυνδεθεί η διενέργεια των εκλογών ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές. «Θα πάμε μερικούς μήνες μπροστά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ STAR.GR - ΒΙΝΤΕΟ ΕΡΤ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top