Πρόκληση Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα – Τζανακόπουλος: Είσαι ακραίος

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί de facto καταστάσεις στο Αιγαίο»- Πρώτη ανάρτηση 16-08-2017 15:00

Σε νέα αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης προχώρησε η Τουρκία.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας σε επερώτηση στην τουρκική εθνοσυνέλευση είπε πως «η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχθεί de facto καταστάσεις στο Αιγαίο».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αλλά ούτε και διεθνής συνθήκη σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

«Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είναι και το καθεστώς κυριαρχίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, καθορισμένα από μια διεθνή συμφωνία, η οποία να είναι σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα» υποστήριξε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Τζανακόπουλος: Είσαι ακραίος

«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμιά αμφισβήτηση ούτε των διεθνών συνθηκών, ούτε των ελληνικών συνόρων» ήταν η απάντηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου στην προκλητική δήλωση του Τσαβούσογλου.

«Αυτές είναι απόψεις, οι οποίες είναι ακραίες, είναι απόψεις οι οποίες δεν βοηθάνε στο κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο εμείς θέλουμε να εμπεδωθεί» πρόσθεσε, μιλώντας στον Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε τι είπαν στο STAR ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, και ο καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μόσχος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top