Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, που επιδεικνύει έντονη προκλητικότητα τελευταία, έστειλε ο Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε στη Σκύρο, στα Readiness, εδώ που χτυπά η καρδιά της Πολεμικής Αεροπορίας. Με τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας ήρθαμε εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού να ευχαριστήσουμε τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους σμηνίτες, που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδος» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Στη συνέχεια, αναφορικά με την έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας (ειδικά το τελευταίο διάστημα καθημερινά, έξι με οκτώ αεροσκάφη της Πολεμικής της Αεροπορίας παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο κάνοντας υπερπτήσεις) τόνισε ότι: «Η απάντησή μας είναι άμεση. Κανένα αεροσκάφος δεν μπαίνει στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να αναχαιτίζεται. Το τελευταίο αεροσκάφος που προσγειώνεται είναι ελληνικό, χάρη στο θάρρος και τον επαγγελματισμό των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τους οφείλουμε πολλά, γιατί σε καιρό ειρήνης εργάζονται και επιχειρούν σε συνθήκες πολέμου. Είμαστε ευγνώμονες για την Πολεμική Αεροπορία, για όλο το προσωπικό».

Τέλος, το ηχηρό μήνυμα του Πάνου Καμμένου από την Σκύρο προς την Τουρκία είναι πως: «Η Ελλάδα είναι ειρηνική χώρα. Επιδιώκει την ειρήνη, αλλά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση απέναντι στην εθνική μας κυριαρχία. Είμαστε ισχυροί και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να προστατεύσουμε τον εθνικό εναέριο χώρο και την ελληνική ΑΟΖ».