Φαύλος κύκλος: «Φέσι» 5 δις ευρώ στους ιδιώτες από το κράτος που κυνηγά με κατασχέσεις όσους του χρωστάνε!

Ρεκόρ έσπασαν τον Ιούνιο οι κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων

Σε έναν φαύλο κύκλο έχουν μπει κράτος και πολίτες καθώς αμφότεροι αποδεικνύονται ασυνεπείς, όπως έχει ήδη γράψει το star. gr. Τα χρέη προς το δημόσιο εκτοξεύτηκαν τον Ιούνιο στα 5,47 δις ευρώ καταγράφοντας μία διαρκώς ανοδική πορεία από 4,75 δις τον Μάιο και  4,03 τον Απρίλιο. Η εφορία στέλνει μαζικά κατασχετήρια σε λογαριασμούς πολιτών την ίδια ώρα που χρωστά η ίδια 5 δις ευρώ σε ιδιώτες!           

Όπως αποδεικνύεται και πάλι, η  εξοντωτική φορολόγηση οδηγεί τελικά στο αντίθετο αποτέλεσμα και αντί να μαζεύει έσοδα το κράτος, χάνει.

«Συνέχεια είμαστε με το χέρι στην τσέπη γιατί πρέπει να πληρώνουμε το εμπόρευμά μας γιατί πρέπει να το προπληρώνουμε τώρα πια, θα πρέπει να πληρώνουμε τα λειτουργικά του καταστήματος, θα πρέπει να πληρώνουμε την εφορία. Στο ταμείο  μας γενικά πρέπει να είσαι με το ένα χέρι στην τσέπη που πρέπει να βρίσκει χρήματα για να τα βγάζει» δηλώνει επαγγελματίας στην κάμερα του Star.  

Συνολικά 3,8 εκ. πολίτες χρωστάνε στην εφορία 95 δις ευρώ, ενώ έως τώρα αναγκαστικά μέτρα έχουν ληφθεί σχεδόν για 1 εκ. φορολογούμενους ή  951.114 για την ακρίβεια.

«Εάν βρίσκουν χρήματα στους λογαριασμούς ας μπουν να τα πάρουν αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν χρήματα και αν μας μένουν χρήματα δεν τα βάζουμε στους λογαριασμούς για αυτόν τον λόγο ακριβώς για να μην μπουν να τα πάρουν. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», δηλώνει άλλος φορολογούμενος στο Star.   

 Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τα ληξιπρόθεσμα υπολογίζεται να εκτιναχθούν στα 12 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου, ενώ υπολογίζουν να εισπράξουν περίπου 5 δισ. από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις καταθέσεων.

 «Οι κατασχέσεις με φοβίζουν πάρα πολύ και η πρώτη παθούσα είμαι. Μετανάστευσε ο γιος μου στην Ολλανδία με 3 πτυχία δεν έβρισκε δουλειά εδώ, γύρισα να πάρω τη σύνταξή μου που είχε μαζευτεί 5.000 πάω στην τράπεζα και μου λένε έχουν δεσμευτεί, δεν χρωστάω λέω κύριε σας παρακαλώ έχω ανάγκη τα λεφτά, τίποτα! Ποιος χρωστάει και μου τα κρατήσατε; Η κόρη μου είχε κάποιο χρέος δεν ήξερα εγώ τους νόμους του κ. Τσίπρα» επισημαίνει «θύμα»  των καταθέσεων στην κάμερα του Star.   

Την ίδια ώρα όμως,  το ίδιο το κράτος  χρωστάει στους ιδιώτες 5,134 δις!  Από αυτά τα 3,9 δις αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές, κυρίως προς προμηθευτές και το 1,2 δις ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων. Παράλληλα το κράτος καθυστερεί να δώσει 330.000 κύριες συντάξεις επικουρικές και εφάπαξ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top