Παρέμβαση Πύρρου Δήμα για σημαιοφόρους: «Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση»

Ζητά διεύρυνση της αριστείας

Με παρέμβασή του ο Πύρρος Δήμας που δύο φορές μπήκε πρώτος στο στάδιο, κρατώντας την ελληνική σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τάσσεται εναντίον της κλήρωσης για την επιλογή σημαιοφόρου. Ταυτόχρονα όμως ζητά να υπάρξει διεύρυνση της αριστείας στα σχολεία, χωρίς να περιορίζεται στη βαθμολόγηση των μαθητών.

«Δεν θα δεχόμουν να κρατάω την ελληνική σημαία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, εάν ήταν προϊόν τύχης», δηλώνει στην Καθημερινή ο Πύρρος Δήμας. Ο οποίος τάσσεται με δεικτικό τρόπο κατά της κλήρωσης των σημαιοφόρων στα σχολεία, από το σύνολο των μαθητών.

«Στο σημαιοφόρο ανατίθεται η τιμή και η ευθύνη να βαδίσει πρώτος, να προχωρήσει μπροστά. Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση, αν και για να είμαι ειλικρινής, καμιά φορά πιστεύω ότι η τύχη θα τα κατάφερνε καλύτερα από μας», συνεχίζει.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης διαφωνεί πάντως η επιλογή του σημαιοφόρου να περιορίζεται μόνο στους αρίστους στα μαθήματα. Προτείνει μάλιστα, εκτός από τους βαθμούς, να υπάρχει επιλογή του καλύτερου και από άλλους μαθητές, όπως:

  • Με κινητικά προβλήματα
  • Πρωταθλητές
  • Διακριθέντες σε τέχνες
  • Εργαζόμενους
  • Παιδιά αλλοδαπών που μιλούν, γράφουν κι αισθάνονται όπως και τα Ελληνόπουλα και
  • Όσους είχαν μείνει στην ίδια τάξη, αλλά την επόμενη χρονιά πολλαπλασίασαν την προσπάθειά τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top