Nέο μαχαίρι στα επιδόματα μέχρι το τέλος του χρόνου

Δείτε αναλυτικά

Τάξη στο πολυκερματισμένο προνοιακό χάρτη επιχειρεί να βάλει η τρόικα αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πλήθος επιδομάτων που αλληλοκαλύπτει το ένα το άλλο. Έως τον Ιανουάριο του 2018 το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί να εντάξει όλα τα προνοιακά επιδόματα υπό την ομπρέλα της Ενιαίας Αρχής απόδοσης προνοιακών επιδομάτων, ενώ έως τον Νοέμβριο θα πρέπει να ξεκινήσει η ενοποίηση του συστήματος οικογενειακών παροχών. 

Όλα δείχνουν ότι το Ενιαίο Επίδομα Τέκνων με το Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων θα ενοποιηθούν.

Η παγκόσμια Τράπεζα έχει φωτογραφίσει 30 επιδόματα που θα μπουν στο μικροσκόπιο μεταξύ των οποίων εκτός από τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων, το επίδομα θέρμανσης, το επίδομα μακροχρονίως ανέργων, η χρηματοδότηση συνδικαλιστικών οργανώσεων, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η στήριξη νοικοκυριών ορεινών περιοχών, ο ειδικός φορολογικός συντελεστής για ναυτικούς, το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα, η περίθαλψη ανασφάλιστων, το γεωργικό ντίζελ, τα επιδόματα αναπηρίας, οι επικουρικές συντάξεις αναπηρίας, και κατασκήνωσης για αναπήρους.

Το Υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι θα συνεχιστεί χωρίς παρεμβάσεις η χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων χωρίς όμως να δεσμεύεται για την χορήγηση του συνόλου των προνοιακών παροχών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top