Κόντρα και για την προσευχή στα σχολεία μετά την σημαία

Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας τον ισχυρισμό Κακλαμάνη

Συνεχίζεται η κόντρα για την σημαία, μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι το υπουργείο Παιδείας δεν έμεινε μόνο στην επιλογή του σημαιοφόρου, με κλήρωση, από το σύνολο των μαθητών της έκτης δημοτικού, αλλά ότι στο προεδρικό διάταγμα του Κώστα Γαβρόγλου, προβλέπεται και η κατάργηση στα δημοτικά, της έπαρσης σημαίας και της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου.

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, προκάλεσε όμως, η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, ότι πήγε να τεθεί και θέμα κατάργησης της προσευχής. Η οποία πάντως και σήμερα δεν είναι υποχρεωτική για μαθητές που είναι οπαδοί άλλου δόγματος ή άθεοι.

«Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά, στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας πάνω στις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι. Εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει», υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στον Real Fm.    

«Είναι επιεικώς απαράδεκτο ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης να επιστρατεύει το ψεύδος -εμπλέκοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ενισχύσει την φτωχή αντιπολιτευτική εικόνα του κόμματός του» απάντησε το Υπουργείο Παιδείας   

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε και στην κατάργηση της διαγωγής των μαθητών, στο σύνολο της εκπαιδευτικής βαθμίδας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top