Στα «κάγκελα» η ΝΔ για την κατάργηση της έπαρσης της σημαίας

Επίθεση στην κυβέρνησης από Γεωργιάδη, Δένδια και Κουμουτσάκο

Κριτική από τη ΝΔ στην κατάργηση της έπαρσης της σημαίας

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση προκάλεσε  η αποκάλυψη ότι το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση στα δημοτικά σχολεία καταργεί από το πρόγραμμά τους και την τελετή έπαρση της σημαίας,  στην οποία οι μαθητές ψάλλουν παράλληλα τον εθνικό ύμνο.

Όπως επίσης αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα δεν προέβλεπε ούτε την πρωινή προσευχή και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί ετίθετο θέμα αντισυνταγματικότητας.

«Φαντάζεστε η Κυβέρνηση Σαμαρά να καταργούσε πρωινή Προσευχή, έπαρση Σημαίας και Εθνικό Ύμνο στα Σχολεία;  Τι θα έλεγε ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ;» διερωτήθηκε σε ανάρτησή του στο twitter o αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

  

Ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας υπενθύμισε  αρχικά ότι σαν σήμερα το 1865 καθιερώθηκε ως  Εθνικός Ύμνος το ποίημα του Διονυσίου Σολωμού «Ύμνος στην Ελευθερία» και πρόσθεσε:  «Αλλά όπως γράφει η «Καθημερινή», το Υπ. Παιδείας αποφάσισε ότι οι  μαθητές δεν θα ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην έπαρση της σημαίας! Η κατάργηση ουσιαστικά της τελετής έπαρσης της σημαίας, δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έχει άλλες προτεραιότητες…». 

  

Κριτική άσκησε και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Η γνωστή αριστερά. Όταν δεν καταργείς το μνημόνιο,καταργείς την έπαρση της σημαίας. Έτσι, για ιδεολογικό "ξεκάρφωμα"».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top