Οι αιχμές που αντάλλαξαν Τσίπρας και Μητσοτάκης στη συζήτηση για την Υγεία

Από την οικονομία μέχρι τις… διακοπές επεκτάθηκε η κόντρα

Ούτε για την Υγεία βρήκαν το παραμικρό σημείο επαφής ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά αφορμή για να συγκρουστούν ήταν το νομοσχέδιο για την α βάθμια φροντίδα

«Είμαστε 2 φορές περήφανοι που φέρνουμε αυτό το νομοσχέδιο τώρα γιατί το κάνουμε πράξη σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι «ξανανοίξαμε το σύστημα υγείας για τους πολλούς, καταργήσαμε το εισιτήριο, αντικαταστήσαμε τα ιδιωτικά call centers με την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τα ραντεβού...».

 «Πρόχειρο, ανεδαφικό,  που δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σχετικά με τα ραντεβού ανέφερε:  «3.584.143 Ραντεβού με το υφιστάμενο σύστημα. Πόσα κλείστηκαν με την ηλεκτρονική πλατφόρμα; Να σας πω εγώ: 106.688! Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες... Και μετά στεναχωριέστε όταν σας λέμε ψεύτες! Ή ψεύτες είστε ή άχρηστοι».

Αντάλλαξαν αιχμές όμως και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ήταν από την αρχή της ομιλίας του πρωθυπουργού μέσα στην αίθουσα, ενώ αντίστοιχα ο Αλέξης Τσίπρας απουσίαζε καθ΄όλη τη διάρκεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Μπήκατε στη μέση της ομιλίας μου και χαίρομαι που σας κρατώ στην Αθήνα μακριά από τα μπάνια να έρχεστε να αντιπαρατίθεστε μαζί μου σε επίπεδο ιδεολογικό» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.   

«Θα ήθελα να είναι εδώ ο κ. Τσίπρας να απαντήσει αυτός σε αυτά τα οποία λέω» ανέφερε αργότερα, κατά την δική του ομιλία, ο κ. Μητσοτάκης.

Σε άλλη συχνότητα εξέπεμψαν όμως και για την οικονομία. Ο πρωθυπουργός είπε ότι υλοποιεί βήμα- βήμα σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Επιστρέψαμε με επιτυχία στις διεθνείς αγορές και βρισκόμαστε σε μια τροχιά οριστικής και αμετάκλητης λήξης της περιόδου των μνημονίων σε ένα χρόνο από σήμερα» υποστήριξε.  

«Πραξικόπημα δεν είναι όσα γίνονται αυτές τις ημέρες στη Βενεζουέλα;", αντέτεινε ο πρόεδρος της ΝΔ και ρώτησε την κυβέρνηση γιατί δεν τα καταδικάζει:  «Φοβάστε μήπως να πάτε κόντρα στο καθεστώς του  Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν και δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που επιχειρήσατε να κάνετε μαζί τους; Μη φοβάστε όμως. Θα τα μάθουμε όλα αυτά στην εξεταστική» .

Επικριτικοί για το νομοσχέδιο και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

«Είναι μη νομοσχέδιο. Πρόκειται μόνο για επικοινωνιακό τρικ που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πράξη» ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.   

«Όταν κοιτάς ένα καλό που κάνεις και αγνοείς τα υπόλοιπα στρουθοκαμηλίζεις» ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Διαβάστε ακόμη: 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top