Μετωπική σύγκρουση στη Βουλή και για την κλήρωση για τους σημαιοφόρους

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη περί αριστείας - Κριτική και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς

Ανέβηκε το θερμόμετρο σήμερα στη Βουλή και για το ζήτημα των σημαιοφόρων.  Ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον υπουργό Παιδείας για την απόφασή του να βγαίνει με κλήρωση ο σημαιοφόρος στην έκτη δημοτικού από το σύνολο των μαθητών, κι όχι μόνο από τους αριστούχους. «Γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού, γιατί για σας η αριστεία είναι αν παιδάκια 7-8 χρονών θα κρατάνε τη σημαία» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε:  «Αριστεία για εμάς δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία στα 7-8 ετών. Δικαίωμα έχουν όλοι. Αριστεία είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους».

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο πρωθυπουργός.  «Σας ενοχλούν οι άριστοι μαθητές, διότι έχετε ανοίξει ιδεολογικό μέτωπο με την αριστεία» ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε από την πλευρά του:  «Δεν θα είναι σημαιοφόροι οι άριστοι, αλλά οι τυχεροί… Η σημαία είναι κίνητρο για προσπάθεια.»

Στο θέμα παρενέβησαν και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

«Σε μια κοινωνία που δεν χαμογελά η νεολαία, δεν υπάρχουν πολλά “χαμογελαστά πρόσωπα”» τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, υπενθυμίζοντας μία φράση του πρωθυπουργού σε πρόσφατη συνέντευξή του.   

Κριτική και στα δύο κόμματα άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος:   «Οι σταυροφόροι των μνημονίων τσακώνονται για τη σημαία» .

«Αυτό είναι το μείζον που θα αντικαταστήσουμε τον άριστο με τον κληρωτό; Λύστε άλλα προβλήματα, εκτός αν επιχειρείτε αποπροσανατολισμό…» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Πάντως η κλήρωση του σημαιοφόρου από το σύνολο των μαθητών της έκτης δημοτικού, προκαλεί ενδοκυβερνητικές παρενέργειες. Μέλη της τάσης των 53 του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ζήτημα κατάργησης των παρελάσεων.

Διαφοροποίηση όμως υπέρ των αρίστων, υπήρξε από τον  Δημήτρη Καμμένο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος άφησε να εννοηθεί μιλώντας στον Σκάι, ότι αναμένεται παρέμβαση του προέδρου του κόμματος. «Οι υπουργοί επιλέγονται επειδή είναι άριστοι, δεν τους επιλέγει με κλήρωση…» δήλωσε με «νόημα».

«Πάρτι»  όμως στήθηκε στο twitter, με πολύ χιούμορ.

Χαρακτηριστικές οι παρακάτω αναρτήσεις:  

«Αν δεν βγει νικητής σημαιοφόρος από την κλήρωση θα έχουμε τζακ ποτ για την επόμενη παρέλαση;». 

«Με κλήρωση ο σημαιοφόρος, στη ρουλέτα τα πτυχία, στα ζάρια οι βουλευτικές έδρες. Ελλάδα στα χέρια τζογαδόρων του αύριο».

«Προτείνω σβούρα να τύχει πάρ' τα όλα και να είναι και 25 Μαρτίου και 28 Οκτωβρίου σημαιοφόρος. Μια ριξιά, καθάρισες».

«Η σημαία θα δίνεται στο δημοτικό με κλήρωση και σε γυμνάσιο-λύκειο με αγώνες ταβλιού».

Πάντως επί της ουσίας δεν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές, καθώς στην έκτη δημοτικού, λίγοι μαθητές δεν…  παίρνουν άριστα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top