Ευρωβαρόμετρο: Το «τερμάτισε» η απαισιοδοξία - Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση το 88% των Ελλήνων!

Το 98% χαρακτηρίζει τελείως κακή την κατάσταση της οικονομίας

Χτύπησε κόκκινο η απαισιοδοξία στο Ευρωβαρόμετρο

Εξαιρετικά  απαισιόδοξοι παρουσιάζονται οι Έλληνες, σε προσωπικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, στα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, η οποία διενεργήθηκε την άνοιξη του 2017 και παρουσιάσθηκε πριν λίγες ημέρες.   

Χαρακτηριστικό της απαισιοδοξίας είναι ότι σχεδόν… όλοι οι Έλληνες, το 98% των ερωτωμένων για την ακρίβεια, δηλώνουν  ότι η κατάσταση της οικονομίας είναι τελείως κακή (αύξηση 1% σε σχέση με το Ευρωβαρόμετρο του φθινοπώρου του 2016). Το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της  Ε.Ε. των 28 βρίσκεται στο 51%.  

Στην ερώτηση επίσης για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών, 7 στους 10 απάντησαν  ότι είναι «τελείως κακή», ενώ «τελείως κακή» χαρακτήρισε την  προσωπική του επαγγελματική κατάσταση το 49%. Μάλιστα,6  στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα σε  ένα χρόνο

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα  και για την κυβέρνηση, με το 88% να απαντά ότι δεν την εμπιστεύεται (έναντι μόλις 11% που δηλώνει ότι την εμπιστεύεται), ενώ μεγάλη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης και για το κοινοβούλιο, το οποίο δεν εμπιστεύεται συγκεκριμένα  το 86% των ερωτωμένων.  Μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης υπάρχει στους Έλληνες και απέναντι στην ΕΕ, με το 76% να δηλώνει ότι δεν την εμπιστεύεται.   

Στα κυριότερα  προβλήματα της χώρας οι Έλληνες αναφέρουν  κατά σειρά την ανεργία (51%), την οικονομική κατάσταση (45%), το χρέος (26%), τη φορολογία (16%), την μετανάστευση (12%), το κόστος ζωής (12%), την κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης (11%) και τις συντάξεις (10%).

Στην ΕΕ των 28 κατονομάζουν κατά σειρά  ως σημαντικότερα προβλήματα την τρομοκρατία (44%), την μετανάστευση (38%), την οικονομική κατάσταση (18%), την δημοσιονομική κατάσταση των  κρατών μελών(17%), την ανεργία (15%) και το έγκλημα (10%).

Το 48% των Ελλήνων πάντως δηλώνει ότι αισθάνεται  Ευρωπαίος πολίτης, έναντι 68% για την ίδια απάντηση στο σύνολο της ΕΕ των 28.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top