Κατακόρυφα ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο λίγο πριν το «τάιμ-άουτ» των θερινών διακοπών για κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Με φόντο το νομοσχέδιο του Κώστα Γαβρόγλου, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης και ψηφίζεται σήμερα, οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους τόσο για το νομοσχέδιο όσο και για άλλα θέματα της επικαιρότητας3 (Ρουβίκωνας, Βαρουφάκης, κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τοποθετηθεί σε υψηλούς τόνους, ασκώντας κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου του κ. Γαβρόγλου, ενώ θα θίξει και το θέμα των τροπολογιών.

Παρών στη Βουλή θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πιθανότατα θα απαντήσει στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας χθες στη Βουλή αν και απέφυγε να αναφέρει ότι σχεδιάζει εισαγωγή στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις είπε πως «ο σημερινός τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια σύντομα θα είναι παρελθόν» για να εξηγήσει ότι «η αιχμή των παρεμβάσεών μας αφορούν το Λύκειο