Βέβαιος πως η «ελληνική περιπέτεια» θα κλείσει με ένα αναπτυξιακό πρόσημο και πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 εμφανίζεται ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση ενδέχεται να ψηφίσει νέα μέτρα το φθινόπωρο, απαντά: «Ποτέ κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα».

Ο κ. Βούτσης τονίζει πως υπήρχαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν επιθυμούσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά με τη μη ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, διευκρινίζει ωστόσο ότι ο ίδιος δεν ήταν ένα από αυτά.

«Είναι σαφές ότι το δίλημμα αυτό (σ.σ. η ανατροπή ή όχι της κυβέρνησης Σαμαρά) μας απασχόλησε πάρα πολύ το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2014. Η απόφαση την οποία πήραμε, ότι θα έπρεπε να μετέλθουμε όλα τα συνταγματικά μέσα ώστε η χώρα να οδηγηθεί στις εκλογές, πιστεύω πως ιστορικά θα κριθεί σωστή. Το ερώτημα που θέτετε μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μας είχε απασχολήσει πάρα πολύ. Δεν ξέραμε όλα τα στοιχεία και ούτε είχαμε όλες τις εκτιμήσεις με βάση τις οποίες λάβαμε και τις τελικές μας αποφάσεις. Πολλά πράγματα βγήκαν στο δρόμο. Η δική μου προσωπική αποτίμηση είναι ότι το βήμα έπρεπε να γίνει τότε. Υπήρχαν απόψεις ανάμεσά μας που σωστά εκτιμούσαν όλα τα δεδομένα και ήταν πιο επιφυλακτικοί σε αυτή την επιλογή» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η συζήτηση για τα 16 δισ. του Νομισματοκοπείου έγινε αλλά σε καμία περίπτωση για να τα «αρπάξει ο Τσίπρας», όπως διηγείται ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Τέλος, ο κ. Βούτσης αποστασιοποιείται από τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο Παύλος Πολάκης για δικαστές και δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντάς τες «ακραίες», ενώ για τις δράσεις του Ρουβίκωνα τονίζει πως, όταν δεν υπάρχει βία, «πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ανεκτικότητα».

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος