Χαμός έγινε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα, έστειλε γραπτή δήλωση όπου κάνει λόγο για «κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα».

«Τους είπα αλήθειες και δεν τους άρεσε. Τα μέλη στημένων Εξεταστικών Επιτροπών με κατασκευασμένους μάρτυρες και προαποφασισμένα πορίσματα έχουν χάσει το δικαίωμά τους να μιλούν. Αναφέρθηκα από την πρώτη στιγμή σε ύστατη πολιτική εξαχρείωση και σήμερα δικαιώθηκα απολύτως» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν έντονα, με τον Δημήτρη Βέττα μάλιστα να σχολιάζει -μεταξύ άλλων- πως «αυτός ο στάβλος τέτοια γαϊδούρια βγάζει».

Μάλιστα, παρά της αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης, παρέπεμψαν τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Λοβέρδος: θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο

Ο κ. Λοβέρδος εξέδωσε στη συνέχεια και την παρακάτω ανακοίνωση: 

«Ενημερώθηκα πως σήμερα η πλειοψηφία της στημένης Εξεταστικής με τα προαποφασισμένα πορίσματα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, χωρίς να αναγνώσει την σύντομη απάντησή μου στην υβριστική επιστολή τους, επιδόθηκε σε αυτό που έχει συνηθίσει: στις ύβρεις και τον λαϊκισμό

Αν είχαν και στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια θα με καλούσαν να τα πουν μπροστά μου ώστε να μπορώ να τους απαντήσω. Η δειλία τους όμως δεν τους το επέτρεψε. 

Μετά λοιπόν τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία από μέλη της πλειοψηφίας διαπιστώνω ότι όσα δήλωσα και έγραψα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πολύ μα πάρα πολύ επιεική. Με την σημερινή τους ιταμή συμπεριφορά Βουλευτές της Κυβερνητικής πλειοψηφίας απέδειξαν ότι επειδή έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά πράγματι έχουν φτάσει σε έσχατο σημείο πολιτικού ευτελισμού και ηθικής εξαχρείωσης.

Τους ενημερώνω πως θα αντιπολιτευτώ το εθνικολαϊκίστικό τους παραμάγαζο με όλες μου τις δυνάμεις. 

Όσο για την παραπομπή των πρακτικών και των δηλώσεών μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας θερμές ευχαριστίες γιατί με αυτή τους την απόφαση μου δίνουν το βήμα που μου στέρησαν σήμερα».