Για «θετικό βήμα» έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη δοκιμαστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, προσθέτοντας πως «το ερώτημα το οποίο τίθεται τώρα απ’ όλους τους Έλληνες είναι εάν ήταν ανάγκη να περάσουν τρία χρόνια, να χάσουμε 100 δισ. ευρώ και να πληρώσουμε τους φόρους που πληρώνουμε για να ακούσουμε τον πρωθυπουργό να λέει πως έκανε λάθος».

«Το “γράψε λάθος” δεν σβήνει όμως το κόστος που πληρώνει η ελληνική επιχείρηση, το κόστος για τον άνεργο που δεν μπορεί να βρει δουλειά κλπ.» αναρωτήθηκε η κα Μπακογιάννη στον Σκάι.

Όπως τόνισε, «το 2014 φτάσαμε ένα βήμα πριν αλλά μετά και γυρίσαμε τόσο πολύ πίσω που για να βγούμε ξανά σήμερα το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τον κόσμο».

Εξαπολύοντας επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή και τα όσα είπε στον Guardian, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «πανηγυρίζει και λέει “με είπανε ψεύτη αλλά δεν με είπανε κλέφτη”. Εγώ θυμάμαι πως το να σε λένε ψεύτη ήταν ύβρις!».

Αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε πως ο ίδιος ο Τσίπρας είναι ο «χορηγός» του αφού του έδωσε το υπουργείο Οικονομικών γιατί πίστεψε στο περίφημο «σχέδιο Β».

Ειρωνευόμενη την αυτοκριτική του κ. Τσίπρα για την επιλογή Βαρουφάκη, η πρώην υπουργός, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αύριο θα λέει ότι έκανε λάθος και στην επιλογή του Πάνου Καμμένου για κυβερνητικό εταίρο.

Εκτίμησε ωστόσο πως ο πρωθυπουργός «θα πληρώσει το τίμημα» για την απόφασή του να συνεργαστεί εκ νέου με τον κ. Καμμένο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ είχε κι άλλες επιλογές.