Κικίλιας: «Χάσαμε τρία χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

«Ήμασταν στον τρίτο όροφο και η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλιας με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Θα ήταν θετικό για τη χώρα να βγούμε στις αγορές, όμως χάσαμε τρία χρόνια από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», είπε ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση, επέβαλε τεράστιες θυσίες και δύο μνημόνια. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά που πληρώνουν τώρα οι πολίτες, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Σημείωσε ότι αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία που είχε χαράξει η κυβέρνηση Σαμαρά τώρα θα δανειζόμαστε με χαμηλότερο επιτόκιο. Επίσης, τόνισε ότι αν δεν είχε καθυστερήσει η αξιολόγηση και αν είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα βγαίναμε στις αγορές με καλύτερους όρους».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «ήμασταν στον πρώτο όροφο, η κυβέρνηση μας έριξε στο υπόγειο και τώρα επιχειρεί να μας ανεβάσει στο ισόγειο».

Αναφερόμενος στην έξοδο στις αγορές σημείωσε ότι θα πρέπει «να αποτελέσει βήμα μίας δομημένης στρατηγικής και όχι ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς» και εξαπέλυσε τα πυρά του εναντίον του Α. Τσίπρα καταλογίζοντάς του  «ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του έφερε την χώρα πίσω».

«Η ΝΔ δεν θα επιδοθεί σε καταστροφικό παιχνίδι όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούσαν για στημένη έξοδο στις αγορές, για κόστος που θα πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες και πολλά άλλα. Τα γραπτά μένουν», είπε.

Όσον αφορά στις επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της δικαιοσύνης τόνισε ότι  «βάλλουν κατά της δικαιοσύνης και των Ελλήνων δικαστών, στοχεύοντας στην υποβάθμισή της».

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι θεσμικό εμπόδιο, αλλά το καταφύγιο των αδυνάτων και ο θεματοφύλακας του Συντάγματος. Καλούμε τους πολίτες και τα κόμματα να αντισταθούν σε όσους επιχειρούν την υποβάθμιση της Δικαιοσύνης. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τους επιτρέψει να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας», είπε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top